Kuljetus

Scanian uudet palvelut 360 IAA:ssa – merkittävä uudistus huolto- ja korjauspalveluihin

- Uuden palvelutuotteen lanseeraus on nyt ajankohtainen. Asiakasyritystemme koko kasvaa ja heidän toimintansa muuttuu yhä enemmän kansainväliseksi, sanoo Scanian tuotepäällikkö Mikael Blom. - Ajoneuvoja käytetään yhä useammin kansainvälisessä liikenteessä ja kaluston koko kasvaa. Services 360 -palvelun myötä Scaniasta tulee ensimmäinen OEM-valmistaja, joka voi tarjota kuljetuskaluston omistajille helpon tavan käyttää ja ostaa täsmälleen samoja palveluita kaikkialta Euroopasta.

Scania

Huolto- ja korjaussopimusten, sekä räätälöityjen palveluiden nimet, sisällöt ja niiden ehdot ovat perinteisesti olleet kuljetusalalla kansallinen asia. Scania parantaa nyt asiakaskokemusta tuomalla markkinoille palvelumoduuleista koostuvan huolto- ja korjaussopimusmallin, jossa sopimuksen taso määritellään yhdessä asiakkaan ja Scanian kanssa. Uuden sopimusmallin avulla Scanian asiakkaat tietävät tarkalleen, mitä he voivat palveluverkostolta odottaa – ja niin tietää myös koko laaja Scanian verkosto.

- Tästä lähtien eurooppalaiset kuljetusyritykset voivat luottaa siihen, että missä päin Eurooppaa he liikkuvatkin, he saavat täyden tuen palvelusopimukselleen, Blom sanoo. - Services 360 tuo todellisia asiakashyötyjä, ja me haluamme viedä kuljetusyrityksen asiakaskokemuksen aivan uudelle tasolle.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Scanian huolto- ja korjaussopimusten tasot muodostuvat ennalta määritetyistä rakennuspalikoista, jotka ovat samat kaikkialla Euroopassa. Sopimusvalikoima alkaa peruskunnossapidosta ja sopimuksen tasoa voidaan kasvattaa lisäämällä sopimukseen monipuolisia palveluita, joita ovat muun muassa räätälöidyt, käyttöön perustuvat huolto-ohjelmat ja ennakoivan huollon sopimukset. Palveluvalikoiman avulla parannetaan ajoneuvojen käyttöastetta ja ennakoivan huollon palvelut vähentävät korjaamokäyntejä. Näihin kuuluvat esimerkiksi Scania ProCare, joka sisältää kriittisten komponenttien ennaltaehkäisevän vaihdon ja digitaaliset palvelut, kuten kaluston paikannuksen ja ajoneuvon suorituskyvyn valvonnan. Scania Services 360 varmistaa, että kaluston omistajat saavat kaiken irti ajoneuvoistaan. Palveluvalikoimaan kuluu myös Max24-palvelu, joka on lupaus siitä, että rikkoutuneet kuorma-autot ovat jälleen liikenteessä 24 tunnin kuluessa riippumatta siitä, missä päin Eurooppaa ne toimivat.

- Ennakoivan huollon ja korjaamisen tuotteita täydentää uusi Scania Guardian -palvelu", Blom sanoo. "Asiakkaat, joilla on Scania Guardian -sopimus, saavat meiltä ajoneuvon datasta saatujen tietojen perusteella ennakkovaroituksen ennen kuin jokin menee rikki. Se on paras keino pitää kuorma-autot liikenteessä ja tuotannossa.

Scania huolto
Scania esittelee uudet Services 360 -huolto- ja korjaussopimukset. Käyttöönotto alkaa Euroopassa 2024 ja jatkossa myös muilla alueilla. Services 360 toimii perustana sopimuspalveluille riippumatta siitä, missä asiakkaat sijaitsevat tai toimivat. Standardoitujen, dataan perustuvien palvelujen ansiosta uudet palvelut parantavat ajoneuvojen käyttöastetta ja tarjoavat asiakkaille mielenrauhaa.

Suomessa uudet Services 360-sopimukset tulevat käyttöön vuoden 2024 aikana.