Kuljetus

Täyssähköinen Mercedes-Benz eActros 600 on valittu vuoden 2025 kuorma-autoksi

Kuorma-auto kategorian arvostetuin palkinto ja tunnustus – INTERNATIONAL TRUCK OF THE YEAR - on myönnetty Mercedes-Benz kuorma-autolle kymmenettä kertaa historiassa. Ammattiliikenteeseen erikoistuneet 24 Euroopan maan raskaan kalustoon toimittajat äänestivät Mercedes-Benz eActros 600 täyssähköisen kuorma-auton vuoden kuorma-autoksi 2025.

Täyssähköinen Mercedes-Benz eActros 600
Keskikulutus pakettiauton tasolla - vain 103 kWh / 100 km.

Sähköinen vaihtoehto ja päästöttömyyden suunnannäyttäjä

Mercedeksen kuorma-autolaivueen uusi lippulaivatuote eActros 600 on alusta alkaen sähköiseksi suunniteltu. Voimansiirto, aerodynamiikka, turvavarusteet ja lukuisat uudet innovaatiot mahdollistavat jopa 500:n kilometrin toimintamatkan ilman latausta 40 tonnin kokonaispainoiselle yhdistelmälle.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Uusi eActros 600 palvelee asiakkaan liiketoimintaa energiatehokkuudellaan, turvallisuudellaan ja uusilla digitaalisilla palveluilla, kuten reittisuunnittelulla ja ajotavan seurannalla. Voittajaa kuvattiin englanninkielisellä termillä ”Game changer” mikä on vahva viesti siitä, että tulevaisuus on täällä jo tänään.

Kattavan testiohjelman läpikäynyt auto on energiatehokkuudeltaan ennen näkemättömän taloudellinen. Yli 15000 km mittaisella läpi Euroopan kulkeneella testikiertueella autojen keskikulutus oli noin 103 kWh/ 100 km mikä vastaa kustannuksena noin 10 litraa / 100 km kulutusta perinteisellä dieselmoottorilla ajettuna.

Uuden eActroksen energiatehokkuus perustuu uuteen sähköiseen voimansiirtokonseptiin, auton älykkyyden uudelle tasolle vieviin digitaalisiin ratkaisuihin sekä 9% ilmanvastukseltaan pienempään ProCab-ohjaamoon.

Täyssähköinen Mercedes-Benz eActros 600

Alun perin sähköiseksi suunniteltu uuden päästöttömän aikakauden ikoni

- Mercedes-Benz on suunnitellut uuden eActroksen sähköiseksi tulevaisuuden kuorma-autoksi alusta alkaen ja lopputulos on sen mukainen. Uusinta tekniikkaa ja innovaatioita markkinoille tuova eActros 600 sähköistää kuljetusalaa ja tarjoaa merkittävän mahdollisuuden vastuulliseen kuljetustoimintaan, sanoo tuomariston puheenjohtaja Gianenrico Griffini.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Vuodesta 1977 lähtien jaetun International Truck of the Year tunnustuksen valintakriteereissä ja säännöissä todetaan, että tunnustus myönnetään ajoneuvolle, jonka tuotekehitys ja innovaatiot vaikuttavat koko alan tehokkuuteen, turvallisuuteen, ekoloogisuuteen ja käyttömukavuuteen.

Mercedes-Benz Trucksin toimitusjohtaja Karin Rådström kertoi palkitsemistilaisuudessa Hannoverin IAA messuilla, että palkinto tuntuu tällä kertaa erityisen hyvältä.

- Olemme nöyrästi ylpeitä, että tuomaristo valitsi Mercedes-Benz eActros 600:n vuoden kuorma-autoksi ja että se kehitystyö uuden sukupolven kuorma-autojen eteen, jota olemme tehneet jo vuosia on nyt totta ja asiakkaidemme saatavilla. Lähes kaikki tuomariston jäsenet pääsivät ajamaan autoa todellisissa olosuhteissa Euroopan läpi kulkeneen testikiertueemme aikana ja toteamaan että auto selviytyy jo nyt julkisen latausinfran avulla tehtävästään niin eteläisen Euroopan helteissä kuin pohjoisen pitkien välimatkojen Suomen Lapissa, sanoo Rådström.

Täyssähköinen Mercedes-Benz eActros 600

Suomen teillä vuoden 2025 aikana

Vuoden kuorma-autoksi valitun eActros 600 auton sarjatuotanto alkaa marraskuussa ja ensimmäiset täyssähköiset johtotähdet nähdään Suomen teillä vuoden 2025 aikana. - Olemme todella ylpeitä siitä, että asiakkaamme ovat osoittaneet todellista kiinnostusta sähköistymiseen ja ensimmäiset eActros 600 autot on jo myyty useille asiakkaille, kuten mm. PostNordille ja Ahola Transportille, sanoo Veho hyötyajoneuvo-liiketoiminnan Suomen maajohtaja Jouni Kummala.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Pystymme eActros 600:sen myötä tarjoamaan sähköisen ratkaisun mihin tahansa kuljettamiseen pienpakettien kaupunkijakelusta elintarviketeollisuuden runkoliikenteeseen kaupunkiliikenteen busseja unohtamatta, kiteyttää Kummala.

Täyssähköinen Mercedes-Benz eActros 600

Mercedes-Benz eActros 600 pähkinänkuoressa

Kaukokuljetuksiin tarkoitetussa kuorma-automallissa on yhteensä 621 kWh:n akkukapasiteetti jaettuna kolmeen erilliseen 207 kWh:n akkuyksikköön. Akut edustavat LFP- eli litium-rautafosfaattiteknologiaa.

Toinen valtti on sähköistetty eTrailer-perävaunu, joka voidaan liittää eActrosin vedettäväksi. Vaunun e-akseliin on liitetty akku, joka tarjoaa lisätehoa vetämiseen ja helpottaa perävaunun kuljettamista. Niin sanotun megawattilatauksen ansiosta akut täyttyvät 30 minuutissa 20:stä 80 prosentin varaustasolle.

Täyssähköinen Mercedes-Benz eActros 600