Metsäteollisuus

Uusi kertopuinen seinäelementti tuo materiaalitehokkuutta kerrostalo- ja toimitilarakentamiseen

Metsä Wood on kehittänyt uuden puuseinäelementtiratkaisun, joka yhdistää poikkeuksellisen kantavuuden ja ainutlaatuisen materiaalitehokkuuden. Tämä innovatiivinen seinärakenne tarjoaa merkittäviä etuja erityisesti kerrostalojen ja toimistorakennusten kantavana sekä jäykistävänä ulko- ja väliseinäratkaisuna.

uusi kertopuinen seinäelementti

Uusi ripalaattaseinärakenne valmistetaan Kerto® LVL -levyistä ja -palkeista rakenteellisella liimauksella. Seinäelementti täydentää Kerto-Ripa®-elementtikonseptia, joka on jo osoittanut tehokkuutensa katto- ja välipohjarakenteissa.

Lisää myytävää pinta-alaa

Raaka-aineiden järkevä käyttö ja materiaalitehokkuus ovat nousseet rakentamisessa yhä tärkeämmiksi tavoitteiksi. Rakennuttajille ja kiinteistökehittäjille uusi seinäelementtiratkaisu tuo merkittää lisäarvoa, sillä ohuempien seinärakenteiden ansiosta saadaan enemmän myytävää asuin- tai toimistopinta-alaa. Rakennelaskelmien mukaan Kerto-Ripa-seinärakenne mahdollistaa esimerkiksi jopa 80 prosentin puumateriaalisäästöt kerrostalorakennuksen seinissä verrattuna perinteisiin massiivipuurakenteisiin. Seinärakenne soveltuu korkean kantavuuden vuoksi erinomaisesti myös hybridirakentamiseen ja se mahdollistaa jopa 20 metriä korkeat yhtenäiset seinäelementit.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Pienemmästä materiaalimäärästä huolimatta Kerto-Ripa-seinäelementin kantavuus on erinomainen. Tämä mahdollistaa korkeiden ja raskaasti kuormitettujen rakennusten toteuttamisen materiaalitehokkaasti, korostaa Metsä Woodin teknisen asiakaspalvelun päällikkö Janne Heikkilä.

Puuelementtivalmistaja uskoo markkinan kasvuun

Metsä Woodin pitkäaikainen yhteistyökumppani VVR Wood Oy on valmistanut Kerto-Ripa-katto- ja välipohjaelementtejä jo useiden vuosien ajan. He näkevät uuden seinäelementin erinomaisena lisänä tuotevalikoimaansa. - Kerto-Ripa-elementit ovat valmiiksi varusteltuja suurelementtejä, joiden ratkaisut ovat pitkälle mietittyjä. Rakentaminen tehostuu, kun rakentamistyö siirtyy työmaalta tehtaaseen ja työmaa-aika jää lyhyemmäksi. Ensimmäiset kokemuksemme uudesta seinäelementistä ovat erittäin positiivisia ja uskomme, että se voi avata meille lisää liiketoimintamahdollisuuksia, sanoo VVR Wood Oy:n toimitusjohtaja Tero Vesanen.

Metsä Wood ei itse valmista elementtejä, vaan tarjoaa elementtien valmistajille kokonaisvaltaisen konseptin. - Kerto-Ripa-elementtejä jo valmistavat yritykset voivat täydentää tuotevalikoimaansa seinäelementeillä. Uskomme, että Kerto-Ripa-seinäelementillä on erinomaisen kantavuutensa ansiosta mahdollisuuksia hybridirakentamisessa betonin kanssa, sanoo Metsä Woodin myynnin kehitysjohtaja Jyrki Uimonen.

Ohuemmat rakenteet ja vähäisempi materiaalikäyttö

Materiaalitehokkuus pienentää rakennuskustannuksia ja kuluttaa vähemmän luonnonvaroja. - Vaikka puu on uusiutuva materiaali, on aina tärkeää kiinnittää huomiota käyttämäämme materiaalimäärään, Heikkilä painottaa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kerto-Ripa-seinäelementti tarjoaa kiinteistökehittäjille, rakennusliikkeille ja suunnittelutoimistoille kustannustehokkaan ratkaisun, joka tukee nykyaikaisen rakentamisen vaatimuksia. Tämä innovaatio auttaa vastaamaan rakentamisen tulevaisuuden haasteisiin niin materiaali- kuin tilatehokkuudenkin osalta.

Seinäelementti on palkittu yhtenä Finnbuild Highlights 2024 -kilpailun mielenkiintoisimmista uutuustuotteista. Elementti on nähtävillä FinnBuild-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 8.-10.10.2024 Metsä Woodin osastolla 6k1.