Metsäteollisuus

Stora Enso lopettaa Beihain tuotantolaitoksensa myyntiprosessin Kiinassa

Stora Enso on päättänyt lopettaa joulukuussa 2022 julkistetun Beihain pakkauskartonkien tuotantolaitoksensa ja metsätoimintojensa myyntiprosessin Kiinassa. Stora Enso katsoo, että omaisuuden arvo omassa käytössä ylittää saavutettavissa olevat myyntitulot, ja on siksi päättänyt säilyttää nämä toiminnot konsernissa.

Beihain tuotantolaitos, Stora Enso, Kiina

Stora Enson strateginen tavoite on vahvistaa globaalia johtavaa asemaansa kuitupohjaisten pakkausten markkinoilla. Beihain tehtaan liiketoimintaa kehitetään panostamalla ensiluokkaiseen tuotantoon, kustannusten optimointiin ja tuotekehitykseen. Tuotevalikoimaa sopeuttamalla, kuten nestepakkauskartongin ja muiden premium-laatujen osuutta lisäämällä, Beihain tehdas vahvistaa Stora Enson johtavaa asemaa globaalina toimittajana. Keskipitkällä aikavälillä tehtaaseen ei ole odotettavissa merkittäviä investointeja.

Konsernin muut nestepakkauskartonkien tuotantolaitokset ovat Imatralla ja Ruotsin Skoghallissa, ja yhdessä Beihain kanssa ne palvelevat sekä suuria globaaleja asiakkaita että paikallisia asiakkaita korkealaatuisilla tuotteilla.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Perusteellisen arvioinnin ja mahdollisten ostajien kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen olemme päättäneet lopettaa myyntiprosessin ja keskittyä Beihain liiketoimintaan. Olemme vakuuttuneita siitä, että Stora Ensolla on parhaat mahdollisuudet jatkaa Beihain tehtaan toimintaa. Puu- ja logistiikkakustannusten viimeaikaisen maailmanlaajuisen nousun vuoksi tehtaan suhteellinen kustannuskilpailukyky on parantunut. Jatkamme maailmanlaajuisten ja vaativimpien asiakkaidemme palvelemista Beihain tehtaan korkealaatuisella pakkauskartongilla Aasian ja Tyynenmeren alueella, sanoo Stora Enson toimitusjohtaja Hans Sohlström.

Stora Enso omistaa noin 80 % Beihain tuotantolaitoksesta ja metsätoiminnoista, ja yhtiön paikalliset kumppanit ja International Finance Corporation (IFC) omistavat edelleen loput.