Metsäkoneurakointi

Keksintöjä koneurakointiin Karvaselta ja Kopakkalalta

Keksijät Jani Karvanen ja Ville Kopakkala ovat aloittaneet yhteistyön puunkorjuuvarusteiden rakentamisessa ja markkinoinnissa. Tarve tehostaa urakointia lisävarusteita ja laitteita kehittämällä on noussut molempien omissa koneurakointiyrityksissä.

-Kaikki tuotteet on testattu meidän omissa yrityksissämme ja todettu käytössä toimiviksi ratkaisuiksi koneiden tuottavuuden, monikäyttöisyyden ja kestävyyden parantamiseksi, parivaljakon toinen osapuoli, Ville Kopakkala kertoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

JK-Pohjapanssari on kehitetty suojaamaan akseliputkia ja niiden laippaliitoksia.

-Yhdessä kykenemme tarjoamaan markkinoiden tehokkaimmat ratkaisut pehmeän maan puunkorjuuseen sekä energiapuun korjuuseen. Meiltä löytyy lääkkeet myös koneiden voimansiirron kestävyysongelmiin ja metsäkoneiden erikoisvarustelut kaikkiin mahdollisiin käyttötarkoituksiin, Kopakkala jatkaa.

Yhteistyön käynnistyessä kaksikolla on viisi valmista tuotetta markkinoilla, Karvasen kehittämät Suohirviö, Risupeto ja JK-Pohjapanssari sekä Kopakkalan Prokop-pikaliitin ja maanmuokkaukseen varusteltu harvesteri.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

-Ja lisää on tulossa, Kopakkala vakuuttaa.

Risupeto on suunniteltu taimikon ja nuoren metsän hoitoon.

-Kumppaneina meillä on hyvät ja tunnetut suomalaiset konepajat, jotka takaavat tuotteiden laadun ja toimitusvarmuuden.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Yhteistyössä Kopakkalan Prokop on keskittynyt myyntiin ja markkinointiin, Metsä ja Metalli Jani Karvanen puolestaan pajapuoleen.

Ville Kopakkalan suunnittelema kouran pikaliitin painaa 36 kiloa ja sen reikien nokkelalla suunnittelulla se sopii kaikkiin kouramalleihin. Prokop-liittimiä on maailmalla käytössä jo yli 50 kappaletta.