Ajankohtaista

Kone-Ketonen & Sampo-Rosenlew Road Show alkaa

Kone-Ketonen Oy on toiminut metsäkonemarkkinoilla 35 vuotta. Yritys juhlistaa tätä järjestämällä metsäkonetyönäytösten Road Show:n yhteistyössä Sampo-Rosenlewin kanssa. Road Show alkaa perjantaina 18.10. Kangasalla, jatkuen 30.10. Mynämäellä ja 7.11. Savitaipaleella. Road Show jatkuu edelleen marraskuun aikana Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaan rannikkoseudulla ja Pohjois-Suomessa, Tervolassa.

Kone-Ketonen ja Sampo-Rosenlew ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 1997 lähtien, kun metsäkoneiden sarjavalmistus alkoi Sampo-Rosenlewillä. Sampo-Rosenlewin lähtökohtana on metsäkoneiden valmistuksessa ollut alusta lähtien ensiharvennukseen suunnitellut harvesterit ja niihin soveltuvat kourat kuten esim. Keto 51 Eco Supreme ja Keto 51 DL3. Kotimaan markkinan lisäksi yhteistyönä valmistettuja harvestereita on viety mm. Ruotsiin, Puolaan ja Valko-Venäjälle.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Metsäkonetyönäytökset järjestetään yhteistyössä paikallisten metsäkoneurakoitsijoiden, ja metsänhoito- yhdistysten tai metsäyhtiöiden kanssa.  Metsäkoneurakoitsijat ovat valinneet työvälineikseen Kone-Ketosen luoman viimeisimmän uutuuden eli ympäripyörivällä kääntäjällä varustetun Keto 51 Eco LD 3 hakkuupään kiinnitettynä Sampo-Rosenlewin HR46X metsäkoneharvesteriin. Paikalla myös Sampo-Rosenlewin FR28 -kuormatraktori ja koeajossa uutuus FR48-kuormatraktori.

Ympäripyörivä kääntäjä tuo lisää tehokkuutta

Yksi Kone-Ketosen viimeisimmistä ponnisteluista on ympäripyörivät kääntäjät, jotka yrityksen perustaja Lauri Ketonen on kehitellyt ja patentoinut. Ympäripyöriviä kääntäjiä on toimitettu Keto-harvestereiden isompiin 600- ja 800 malleihin Pohjois-Amerikkaan jo kolme vuotta. Niillä markkinoilla ympäripyörivät kääntäjät ovat jo arkipäivää. Nyt sama ominaisuus on liitetty harvennukseen tarkoitettuun Keto 51 Eco LD3 malliin ja jatkossa muihinkin Keto-Harvesteri malleihin.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Ympäripyörivä kääntäjä mullistaa kouran käytettävyyttä, sillä se nopeuttaa kaatotyötä. Puuta voi lähestyä mistä suunnasta tahansa. Hakkuupäätä voi rajattomasti pyörittää molempiin suuntiin. Pohjoismaissa vaadittavaan kantojen ureakäsittelyyn on ympäripyörivässä kääntäjässä tehty oma läpivienti.

-Ympäripyörivän kääntäjän etuna on se, että nyt letkunippu ei kolhi puita eikä tartu oksiin. Kustannussäästöä syntyy letkujen huoltovälien pidentyessä, koska letkut eivät liiku enää niin paljon ja lisäksi letkut ovat lyhyemmät. Kyllä kouraa on nyt nopeampi kääntää seuraavalle puulle, toteaa metsäkoneurakoitsija Hannu Siukola, Kangasalan työnäytöksen metsäkoneurakoitsija.