Ajankohtaista

Volvon uusi logistiikkakeskus palvelee huoltoverkostoa

Volvo Group Trucks Operationin uusi Volvo kuorma- ja linja-autojen osien tukivarasto on käynnistänyt toimintansa Vantaan Viinikkalassa osoitteessa Osumakuja 2. Uusi keskus parantaa varaosalogistiikan laatua, tehokkuutta ja kapasiteettia, mikä tarkoittaa Volvon huoltoverkoston asiakkaille entistä parempaa palvelua. Jakelukeskus sijaitsee Vantaan Volvo Truck Centerin vieressä.

– Kasvanut kapasiteetti ja modernit sekä työturvallisuutta korostavat toimitilat varmistavat jo nyt laadukkaan logistiikan ja asiakaspalvelun kehittämisen pitkälle tulevaisuuteen. Toimiva varaosalogistiikka on Volvon yksi tärkeimmistä kilpailutekijöistä, joka mahdollistaa omalta osaltaan sujuvan ja tehokkaan huolto- ja korjaustoiminnan, Volvo Service Market Logistics yksikön johtaja Petri Loskin sanoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Tukivarasto palvelee Suomen markkinoiden lisäksi Baltian maita sekä tukee Volvon Venäjän toimintoja. Suomen Volvo huoltoverkostolla käytössä on omaa kokoa suuremmat varaosavalikoimat, koska sama logistiikkakeskus palvelee myös lähialueita. Uuden kiinteistön kokonaispinta-ala on 4 000 neliömetriä.  Vanhoissa toimitiloissa varastopinta-alaa oli 2 200m2, joten uusi keskus antaa hienot mahdollisuudet toimintojen edelleen kehittämiseen tulevaisuudessa. Jo pelkästään Vantaalla, logistiikkakeskuksesta toimitetaan varaosia Volvo Truck & Bus Center Vantaalle seitsemän kertaa viikon jokaisena arkipäivänä.

Toimitilat on suunniteltu tehokkaiksi, muuntojoustaviksi, ympäristöystävällisiksi ja turvallisiksi. Rakennus on 25 prosenttia energiatehokkaampi kuin tyypillinen vastaava kohde. Selkeä layout ja väljät tilat tekevät työnteosta tehokasta ja turvallista. Tiloja on helppo muunnella tulevien tarpeiden mukaisesti.

Kyseessä on perinteinen varaosavarasto, jossa keräys hoidetaan manuaalisesti pientavara- ja lavatavarahyllyistä. Näin voidaan varmistaa käyttövarmuus kaikissa tilanteissa. Jakelukeskuksesta lähtee joka päivä toimituksia kaikille Volvo Group Trucks & Buses jälleenmyyjille. Pitkiä aukioloaikoja täydentää päivystys, joka palvelee asiakkaita 24/7/365-periaatteella.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Volvo kuorma- ja linja-autojen logistiikkakeskus pähkinänkuoressa:

  • pinta-ala: 4 000m2
  • 21 000 eri Volvo varaosaa jatkuvasti hyllyssä
  • Henkilöstö: 12
  • Uusi logistiikkakeskus palvelee Suomen lisäksi Baltian maita, Kaliningradia ja tukee Volvo Venäjän toimintoja
  • Varaosat toimitetaan Volvo Group toimipisteisiin nopeasti: tilattu osa on sitä tilanneen toimipisteen hyllyssä seuraavana aamuna