Ajankohtaista

Ponsselta uusi harvesteripää eukalyptuspuun käsittelyyn

Ponsse tuo markkinoille täysin uudenlaisen kuorivan PONSSE H8HD Euca -harvesteripään eukalyptustyömaille. Uusi tehokas harvesteripää on kehitetty asiakkaiden tarpeita kuunnellen ja se vahvistaa entisestään Ponssen strategiaa olla johtava valmistaja maailmassa myös harvesteripäiden osalta.

-Uusi harvesteripää on suunniteltu soveltuvaksi omista koneistamme PONSSE Bear –harvesterille, mutta se sopii erityisen hyvin tela-alustaisiin peruskoneisiin. PONSSE H8HD Euca on suunniteltu erityisesti metsiin, missä eukalyptusrunkojen läpimitta voi olla jopa 50 cm. Uuden harvesteripään kuorintaterien ja syöttörullien geometrian ansiosta H8HD Euca suoriutuu hyvin sekä suuri- että pienikokoisten runkojen kuorinnasta ja käsittelystä. Uuden harvesteripään runko noudattaa Ponssen vankkaa Heavy Duty-rakennetta, tarkoittaen, että se on suunniteltu kestämään tela-alustaisen koneen kovat vaatimukset, kertoo harvesteripäiden tuotepäällikkö Janne Loponen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

PONSSE H8HD Euca -harvesteripää on optimoitu kuorimaan. Syöttörullat ja kuorintaterät takaavat laadukkaan kuorintatuloksen heti ensimmäisen syötön aikana. Vahva runko ja jämäkkä riipukekaari antavat harvesteripäälle kuorintatyössä tarvittavan kestävyyden. Automaattiset ominaisuudet ohjaavat sahan liikettä puun halkaisijan ja sahalaipan sijainnin mukaan sekä takaavat nopean katkonnan.

Kaikki PONSSE-harvesteripäät on rakennettu vastaamaan kaikkein rankimpien olosuhteiden vaatimuksia. Niille on tunnusomaista yksinkertainen ja vahva rakenne, joka mahdollistaa harvesteripäiden käytön eri korjuuolosuhteissa harvestereista tela-alustaisiin ratkaisuihin. Kaikki PONSSE-harvesteripäät valmistetaan ja suunnitellaan Ponssen tehtaalla Vieremällä. Suunnittelu on kokonaisvaltaista kattaen mekaanisten osien lisäksi elektronisen ohjausjärjestelmän, ohjainlaitteet ja ohjelmistot. Valmistus on pitkälle automatisoitua korkean laadun ja mittatarkkuuden takaamiseksi. Kestävät letkutukset ja karsimaterät ovat tärkeä osa malliston luotettavuutta.