Ajankohtaista

Huoltohenkilöstön osaamisen Suomen mestaruus Volvo Truck Center Tampereelle

Volvo Truck Center Tampereella huoltopalvelut tunnetaan asiakaslähtöisyydestä ja toimivuudesta. Osoituksena huippuosaamisen tasosta, Volvo Trucks huoltohenkilöstön osaamiskilpailu VISTA:n Suomen mestariksi on jälleen kerran taituroinut itsensä Tampereen Truck Centerin ”Team Harju” -joukkue. Kisan toisen, kolmannen ja myös neljännen sijan nappasivat itselleen Wetteri Power Oy:n joukkueet eri toimipisteistä.

Joka toinen vuosi järjestettävä kansainvälinen Volvo Trucks VISTA-kilpailu on huolto- ja korjaamohenkilökunnalle tarkoitettu kisa, jossa mitataan ja kehitetään raskaan kaluston huolto- ja korjaamohenkilöstön osaamista ja ryhmätyötaitoja.

- Volvo VISTA -kisassa osoitettiin jälleen hienoa sitoutumista, tiimityötä ja oppimisen iloa. Kisaan osallistui 99 joukkuetta: lähes neljäsataa ammattiosaajaa 26 toimipisteestämme ympäri Suomen. Pandemian vuoksi kisa ei enää jatku semi- ja maailmanfinaaleihin kuten yleensä, vaan päättyi Suomen teoriakierroksiin, Volvo Finland Ab:n henkilöstön kehityspäällikkö Merja Leppänen kertoo.

Volvo Truck Center Tampereen Team Harju -joukkue on aikaisemmin voittanut VISTA -kilpailun maailmanmestaruuden, ja edennyt semifinaalien kautta maailmanfinaaleihin kolme kertaa. Tuomisina maailmanmestaruuskilpailuista on ollut kaksi kultaa sekä yksi pronssi.

Volvo Truck Center Tampereen toimipiste Nuutisarankadulla tunnetaan huoltokorjaamona, johon tullaan huoltamaan autoja pitkienkin matkojen takaa.

- Toimipisteessämme on hyvä joukkuepelaamisen meininki, joka toivottavasti välittyy asiakkaillemme kokonaisvaltaisena palveluna. Pyrimme aina hoitamaan asiat maaliin toimivalla yhteispelillä ja kommunikoinnilla. Team Harjun Suomen mestaruus huippupistein on jälleen kerran hieno osoitus osaamisen tasosta toimipisteessämme. Olen joukkueesta erittäin ylpeä, Volvo Truck Center Tampereen huoltopäällikkö Jani Rajamäki kommentoi.


Jo legendan maineessa: Volvo Truck Center Tampereen Team Harju -joukkue

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Tampereen Team Harju ketjuun kuuluu mekaanikot Atte Almonkari ja Jesse Laukkanen, varaosista Juha Keskifrantti sekä työnjohdosta joukkueen vetäjänä toimi tälläkin kilpailukierroksella työnjohtaja Immo Harju. Joukkueella on takanaan todella pitkä kokemus alalta, yhteensä yli 50 vuotta.  

- Kiitos menestyksestä kuuluukin koko joukkueelle: jokaisen panosta sekä jäsenten erilaisia vahvuuksia tarvitaan, jotta tämänkaltaisen kilpailun voi voittaa.

Takana on vaiherikas ja hieno kilpailurupeama ja paljon on jäänyt eväitä reppuun tästäkin kisasta. Volvo Trucksin VISTA –kilpailu on erinomainen tapa kouluttautua alan vahvaksi osaajaksi, työnjohtaja Immo Harju kommentoi voittoa tuoreeltaan.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Työnjohtaja Immo Harju

-Tiimityö ja sosiaalinen oppiminen toisten kanssa vie oppimisen arkeen ja käytännönläheiseksi. Toimiva sisäpeli on onnistuneen ulkopelinkin salaisuus. Näin meillä on entistä nopeammin reagoiva, asiantunteva väki palvelemaan asiakasta, Volvo Finland Ab:n henkilöstön kehityspäällikkö Merja Leppänen painottaa.

Volvo Truck Center Tampereen ”Team Harju” –joukkueen tasaista suorittamista korkealla tasolla on ihmetelty niin kotimaassa kuin maailmallakin. Viisastenkivi menestyksen takana ei yllättäne ketään.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Volvo Truck Center Tampereen Team Harjun tasoinen osaaminen edellyttää valtavasti omatoimista perehtymistä ja asioiden selvittämistä - myös työajan ulkopuolella.

- Panostimme tänä vuonna kilpailuun erityisesti. Tavoitteenamme oli pudottaa viime kerran mestari Viro finaalista. Suomen 1. sija tuntuu hyvältä, toki samalla tietysti harmittaa, ettei kilpailu jatku tästä maailmanfinaaleihin Koronaviruksen takia, Volvo Truck Center Tampereen työnjohtaja Immo Harju sanoo.

Volvo Truck Center Tampere on loistanut eri huoltohenkilöstön kisoissa. Aiemmin keväällä Tampereen joukkue voitti myös ns. Renault Trucksin Big Challenge –kisan.

Huippuosaamista Wetteri Power Oy:n toimipisteissä

Volvo Trucks Vista -kisan kärkinelikosta kolme joukkuetta olivat Wetteri Power Oy:n joukkueita. Kovin kauaksi kärjestä ei jäänyt toiseksi sijoittunut Wetteri Power Oulukaan.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Oulun kokoonpanoon kuului Markus Hyry, Jani Piippo, Sami Eskola ja Timo Jurmu.

Kilpailussa kolmanneksi sijoittui myöskin hienolla pistepotilla Wetteri Powerin Kokkolan toimipiste. Kokkolan kokoonpanossa oli Aleksi Harmaala, Magnus Nygård, Mathias Vikman ja Patrik Fröjdö.

Neljänneksi sijoittui Wetteri Oy:n Kuusamon joukkue kokoonpanolla Marko Nissi, Ilkka Hynynen, Niko Karjalainen ja Tuomas Huotari. Wetterillä osaamisen kehittämiseen on panostettu myös omalla Wista-kisalla, ja se onkin tuottanut tulosta myös tässä maailmanlaajuisessa kisakoitoksessa.

Volvo Truck Center Tampere

  • Suomen toiseksi isoin Volvo Truck Center -toimipiste
  • Henkilöstön määrä: 60
  • Kattavat myynti-, varaosa- ja huoltopalvelut Volvo kuorma- ja linja-autoille sekä Renault Trucks kuorma-autoille ja pakettiautoille. 
  • Volvo Trucks kuorma-autojen myynnistä vastaavat Joni Tukiainen sekä Veijo Kontuniemi
  • Renault Trucks myynti: tuotepäällikkö Juha Mattila
  • Noin kolmasosa toimipisteen työstä on linja-autohuoltoa (Volvo Bus Center)