Ajankohtaista

Uusi Scania-keskus avaa ovensa Pirkkalassa

Tampereen perinteikäs Scania-toimipiste Lakalaivan kaupunginosassa lopettaa toimintansa, kun uusi Scania-keskus avaa ovensa maanantaina 8. kesäkuuta Pirkkalassa.

Vuonna 1965 Scania Suomi Oy, tuolloin Oy Scan-Auto Ab, avasi vajaan 600 m2:n suuruisen piirikonttorin Tampereella ja vuonna 1970 muutettiin Lakalaivaan. Nyt 50 vuoden jälkeen avataan uusi Scania-palvelukeskus Pirkkalassa, osoitteessa Autokeskuksentie 9.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Scania on ollut useana vuotena raskaiden kuorma-autojen markkinajohtaja Suomessa, mikä näkyy myös huolto- ja korjauspalveluidemme tarpeen kasvuna. Haluamme tarjota asiakkaillemme alan laadukkaimmat ja parhaat palvelut, siksi panostamme omaan korjaamoverkostoomme jatkuvasti, nyt viimeisimpänä, muttei varmasti vähäisimpänä, Scania-keskukseen Pirkkalassa, aluejohtaja Tommi Salminen sanoo.

Uudessa raskaan kaluston Scania-palvelukeskuksessa on yhteensä 15 raskaan kaluston korjaamopaikkaa, joista seitsemän on läpiajettavia. Kaksi on täyspitkiä huoltokuilupaikkoja, yksi on katsastuslinja ja yksi täyspitkä vauriokorjaamopaikka. Huoltotiloissa sijaitsee myös korjaamon omaan käyttöön tarkoitettu pesupaikka.

Kaksikerroksisen kiinteistön ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat korjaamotilojen lisäksi asiakaspalvelu sekä ajoneuvo- ja palvelumyynti. Toisessa kerroksessa ovat ruokala/ravintola, koulutustila, neuvottelutila sekä henkilökunnan sosiaalitilat saunoineen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kerrospinta-alaltaan 3 458 m2:n suuruinen uusi Scania-keskus on noussut 29 500 m2:n tontille, valtatie 3:n läheisyyteen Linnakallion teollisuusalueelle Pirkkalassa. Scanian arvojen mukainen kestävä kehitys on huomioitu kiinteistön energiaratkaisuissa. Tilat lämpiävät maalämmöllä ja kaikki tilat on valaistu led-valoilla.

Kiinteistön pääurakoitsija on ollut Lujatalo Oy, LVIS-töistä on vastannut Tammelan Talotekniikka Oy ja automaatiourakoitsijana on toiminut DDC-Tekniikka Oy.

Scanialla on vahva asema Tampereen seudulla. Huhtikuun lopussa Scanian markkinaosuus raskaiden, yli 18 tonnia painavien kuorma-autojen ensirekisteröinneistä Tampereella oli peräti 41,7 prosenttia.

Tampereen Scania-keskuksessa asiakkaita palvelee yli 30 alan ammattilaista. Tampere kuuluu Etelä-Suomen alueeseen, jonka aluejohtajana toimii Tommi Salminen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy