Metsäkoneurakointi

Nokian älyrenkaat myyntiin Suomessa

Raskaiden renkaiden digitalisaatio muuttaa jokapäiväistä työskentelyä sekä kalustonhallintaa merkittävästi. Nokian Renkaat esitteli Intuitu-älyrenkaat ensimmäistä kertaa Agritechnica 2019 -messuilla Hannoverissa marraskuussa. Nyt Intuitu on saatavilla valikoituihin maatalous- ja urakointitraktoreiden renkaisiin, ja tuotteiden myynti aloitetaan Suomesta.

Kun Nokian Renkaat julkaisi älyrengasratkaisun, Nokian Tyres Intuitun, oli vastaanotto välittömästi innostunut renkaiden helpon plug & play -käyttöönoton ansiosta – tarvitaan vain sensoreilla varustettu älyrengas sekä sovellus rengaspaineiden ja renkaiden lämpötilan seuraamiseksi suoraan puhelimesta.

- Etenkin kalustovastaavat innostuivat mahdollisuudesta saada elintärkeää tietoa renkaista sekä hälytyksiä nopeasti ja ilman mutkikasta asennusta, kertoo Matthew Crocker, joka toimii Nokian Renkaiden tuotepäällikkönä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Laadukkaat traktorinrenkaat ovat investointi, josta todella halutaan pitää huolta.

Tuotepäällikkö Matthew Crocker, Nokian Renkaat

Digitaalinen etulyöntiasema

Nykyisessä kehitysvaiheessaan Nokian Tyres Intuitussa yhdistyvät sensoreilla varustetut älyrenkaat ja puhelinsovellus. Kun älyrenkaat on tilattu ja sovellus on ladattu puhelimeen, ei muuta enää tarvita. Älyrenkaat on rekisteröity Intuitu-sovellukseen, josta on helppo tarkistaa renkaan asennuspaikka, rengaspaineet sekä lämpötilatiedot kaikista koneista, joihin älyrenkaat on asennettu.

Kaluston omistaja voi lisätä sovellukseen kaikki tarvittavat kuljettajat ja ajoneuvot. Siten kuljettaja pysyy ajan tasalla käyttämästään ajoneuvosta ja sen mahdollisista ongelmista ennen kuin ne tapahtuvat, samalla kun kalustovastaava voi tarkastella kaikkia ajoneuvoja samanaikaisesti ja saada mahdollisimman paljon tietoa niin renkaista kuin koneistakin Laitevalmistajathyötyvät puolestaan älyrenkaiden plug & play -ratkaisusta, joka kasvattaa asiakasuskollisuutta merkittävästi. Lisäetuna rekisteröityminen Intuitu-sovellukseen pidentää renkaiden takuuta.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Kun on aina tietoinen siitä, mitä renkaille kuuluu, polttoainekulut vähenevät ja työturvallisuus paranee, Crocker sanoo.

- Renkaiden digitaalisella ulottuvuudella on kuitenkin potentiaalia paljon muuhunkin, ja moni uusi idea on jo työstössä!

Saatavilla ja valmiina tulevaan

Nokian Tyres Intuitu -älyrenkaiden myynti alkaa vaiheittain. Ensimmäisenä vuorossa on Suomi, jossa älyominaisuudet ovat tarjolla traktorinrenkaiden lippulaivamalleihin Nokian Ground King, Nokian TRI 2, Nokian Hakkapeliitta TRI ja Nokian Tractor King. Nokian Renkaiden tehdas aloittaa älyrenkaiden toimitukset syyskuussa, jolloin myös Intuitu-sovellus on ensimmäistä kertaa ladattavissa. Tilaaminen onnistuu ensimmäisessä vaiheessa rengasjakelija Vianorin kautta, jakelukanavia lisätään vaiheittain. Renkaat toimitetaan tavallisen toimitusajan puitteissa.

- Suomi on kotikenttämme, ja asiakkaat ovat innokkaita kokeilemaan uusia teknologioita, kertoo Manu Salmi, Nokian Raskaiden Renkaiden toimitusjohtaja.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Toki suunnitelmissa on laajentaa saatavuutta myös muihin maihin.

Salmi on innostunut uudenlaisen digitaalisen maailman valloittamisesta.

- Vuosikausia jatkuneen testaamisen ja kehitystyön jälkeen on upeaa saada päivittäistä työtä aidosti muuttavat digitaaliset työkalut asiakkaidemme ulottuville, Salmi sanoo.

- Tavoitteenamme on lisätä mielenrauhaa tekemällä työnteosta turvallisempaa, tehokkaampaa ja vastuullisempaa. Intuitu tekee tästä tavoitteesta totta.

Vaikka jo nyt tarjolla olevat Intuitu-älyrenkaiden ominaisuudet muuttavat renkaiden käyttöä, näkyvissä on vasta jäävuoren huippu. Muun muassa rengaskuvion syvyyden mittaustoiminto ja Intuitun yhdistäminen koneiden omiin käyttöliittymiin ovat jo suunnittelijoiden työpöydällä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Kyseessä on iso merkkipaalu – kenties suurin kaikista – mutta kehitystyötä tapahtuu tälläkin hetkellä, Salmi toteaa.

- Olemme vasta raapaisseet digitalisaation pintaa, eikä kunnianhimomme salli meidän jäädä tähän!