Metsäteollisuus

Haku Metsä Groupin oppisopimuskoulutukseen alkoi

Metsä Group käynnisti tänään 50 uuden osaajan rekrytoinnin tammikuussa 2021 alkavaan oppisopimuskoulutukseen. Uusia ammattilaisia koulutetaan Metsä Groupin sellu- ja kartonki- ja pehmopaperitehtaille. Näiden alojen tulevaisuuden näkymät ovat hyvät, ja oppisopimusrekrytointi vastaa ennakoivasti tehtaiden työntekijätarpeisiin eri puolilla Suomea.  

Metsä Groupin oppisopimuskoulutusohjelmassa voi suorittaa jonkun neljästä tutkintovaihtoehdosta: prosessiteollisuuden ammattitutkinnon, sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon, koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinnon tai laboratorioalan ammattitutkinnon. Opiskelu ja siihen liittyvät näyttökokeet suoritetaan työsuhteessa, koulutuksen kesto on yhteensä noin 1,5 vuotta. 

- Maksamme koko koulutuksen ajalta kilpailukykyistä palkkaa, ja hyväksytysti suoritetun tutkinnon päätteeksi tarjoamme mahdollisuuden jatkaa vakituisessa työsuhteessa, Metsä Groupin henkilöstöjohtaja Pertti Hietaniemi sanoo. 

- Koulutuksen aikana opiskelijoille karttuu hyvää kokemusta monipuolisista tuotannon tai kunnossapidon tehtävistä, ja prosessinohjauksen kokonaisuus tulee tutuksi. Meillä on mahdollisuus päästä tutustumaan useampiin tuotantolaitoksiin ja muutenkin kannustamme henkilöstöä ura- ja tehtäväkiertoon myös liiketoiminta-alueiden välillä. Käynnistetyt ja vielä hankesuunnittelussa olevat investoinnit tarjoavat monenlaisia työllistymismahdollisuuksia Metsä Groupin sisällä, Hietaniemi jatkaa.

Soveltuva koulutustausta oppisopimuskoulutukseen valittaville on ammattiopistotasoinen sähköautomaation, prosessi- tai konetekniikan perustutkinto tai insinööri (AMK). 

- Oppisopimuskoulutukseen kannattaa hakeutua avoimin mielin. Ei ole haitaksi, jos kokemusta on kertynyt jo pidemmältäkin ajalta – tässä koulutetaan uusia osaajia paitsi ammattiin, myös Metsän toimintatapoihin ja työkulttuuriin. Työturvallisuus on osa ammattitaitoa, ja koko henkilöstömme sitoutuu ennakoivaan turvallisuustyöhön ja turvallisiin työtapoihin, Pertti Hietaniemi lisää. 

Viimeinen hakupäivä tammikuussa 2021 käynnistyvään koulutukseen on 4.10.2020.

Oppisopimuskoulutusta järjestetään alla mainituilla tehdaspaikkakunnilla.

Metsä Fibre: Joutseno, Kemi, Rauma ja Äänekoski
Metsä Board: Simpele, Kemi ja Äänekoski
Metsä Tissue: Mänttä