Ajankohtaista

Metsä Groupin animaatio muistuttaa liikenneturvallisuuden tärkeydestä

Metsä Groupin tuottama Yhdessä turvallisesti liikenteessä -animaatio kokoaa yhteen vinkit turvalliseen liikkumiseen. Animaatio on suunnattu erityisesti kouluille, mutta sen aiheet pätevät kaikenikäisiin tielläliikkujiin. Sen teemana on muun muassa ennakoinnin ja tarkkaavaisuuden merkitys liikenteessä. Animaatiossa kerrotaan myös vinkit raskaan liikenteen kohtaamiseen.

- Meistä jokainen kohtaa päivittäin erilaisia tielläliikkujia. Tehdaspaikkakunnillamme on runsaasti raskasta liikennettä, ja haluamme osaltamme edistää liikenneturvallisuutta. Raskaiden ajoneuvojen kuljettajat ovat ammattilaisia, jotka huomioivat toiminnassaan liikenneturvallisuuden niin hyvin kuin mahdollista, kertoo kuljetuspäällikkö Marko Yläjärvi Metsä Groupista.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Liikenneturvallisuus on yhteispeliä. Jokainen meistä voikin omalta osaltaan varmistaa, että näymme hyvin liikenteessä ja että liikkuminen on turvallista.

- Näkyminen ja näkeminen ovat liikenteessä avainroolissa. Me aikuisetkin pidämme autojen ja koneiden lähellä työskennellessämme huomioliivejä. Kuljettajia saa myös moikata tienylitystilanteissa, ja kun kuski moikkaa takaisin, niin tiedät, että hän on huomannut sinut, kuljetusyrittäjä Markku Häyrinen vinkkaa.

Metsä Group on järjestänyt muutaman vuoden ajan tehdaspaikkakuntiensa alakouluilla liikenneturvallisuuskiertueita, joissa on jaettu käytännön liikenneturvallisuusvinkkejä koululaisille. Ensimmäinen kiertue järjestettiin Äänekoskella, josta se on laajentunut viime vuosina myös muille tehdaspaikkakunnille.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Koronapandemian takia jalkautuminen kouluille ei ollut tänä vuonna mahdollista. Sen vuoksi Metsä Group on tuottanut animaation, jota voidaan hyödyntää opetusmateriaalina valtakunnallisesti.

- Liikenneturvallisuus on aiheena aina ajankohtainen ja koskettaa meitä kaikkia. Tuottamamme animaatio on vapaasti käytettävissä niin kouluissa kuin kotona. Toivomme, että se tarjoaa opettavaisia hetkiä, oivalluksia ja innostaa pohtimaan liikenneturvallisuusasioita, kertoo kampanjajärjestelyissä mukana oleva viestinnän asiantuntija Riikka Liikanen Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaalta.

Linkki animaatioon: https://dreambroker.com/channel/6ornr1td/cw3arcxr

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy