Metsätrans-Lehti Oy
Metsäkoneurakointi

Puomin kärkiohjaus saatavana nyt kaikkiin John Deere metsäkoneisiin

John Deeren älykäs puomin kärkiohjaus (IBC) lanseerattiin kuormakoneisiin vuonna 2013 ja harvesterikäyttöön se tuli 1270G ja 1170G malleihin vuonna 2017. Aiemmin tänä vuonna se tuli saatavile suurimpaan 1470G harvesterimalliin ja seuraavaksi vuorossa on pienin harvesteri, 1070G.

Kärkiohjauksella varustettu puomi on nopea, helppokäyttöinen ja tarkka. John Deeren kehittämä kärkiohjaus on ainutlaatuinen puomin ohjausjärjestelmä. Älykkäässä ohjausjärjestelmässä anturit tunnistavat harvesteripään sijainnin ja algoritmit sovittavat puomin liikeradat yhdeksi helposti hallittavaksi kokonaisuudeksi. Kärkiohjausjärjestelmä toimii myös alustana, jolle voidaan tulevaisuudessa tuoda uusia työskentelyä helpottavia ominaisuuksia.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Harvesterityöskentelyssä kärkiohjauksen toiminta on sovitettu harvesterin työsykliin. Puomin liikeradat ja toiminta mukautuvat automaattisesti puulle vientiin ja kourassa olevaan kuormaan. Kuljettajan ei tarvitse liikutella puomiston eri osia erikseen. Kärkiohjaus varmistaa tarkan työskentelyn ja tehokkaat työtavat. Puomin sähköinen päätyvaimennus tekee työskentelystä pehmeää ja sujuvaa, ja samalla koko puomiston rasitus vähenee. Kärkiohjaus parantaa työergonomiaa ja ohjaa kuljettajaa puomin oikeanlaiseen käyttöön, mikä näkyy suoraan koneen tuottavuuden kasvuna sekä kuljettajien päivittäisessä työssä jaksamisessa.