Metsätrans

Metsätrans maailmalla: Yhdistyneet arabiemiirikunnat

- käynti Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa juuri ennen pandemiaa

Edessä maailman hienoimmaksi kutsuttu 7 tähden hotelli Burj Al Arab. Rakennus on 321 metriä korkea. Laivan komentosiltaa kuvaavasta näköalaravintolasta 200 metrin korkeudelta oli hulppeat näkymät. Kävimme tuossa ravintolassa iltapäiväteellä. Taustalla häämöttää maailman korkein rakennus, 830 metriin kohoava Burj Khalifa. Oikealla murtuvaa aaltoa kuvaava Jumeirah Beach loistohotelli. Sen vieressä Wild Wadi -vesipuisto, joka on maailman hienoimpia sisältäen 31 vesiliukua ja -laitetta. (Kuva: Shutterstock)

Yhdistyneet arabiemiirikunnat sijaitsevat Arabian niemimaan kaakkoisosassa, Persianlahden ja Hormuzin salmen eteläpuolella. Se tunnettiin 1700-luvulla merirosvorannikkona alueella harjoitetun merirosvouden takia. Britannia otti alueen hallintansa 1800-luvun alussa ja toi vakautta alueelle. Helmenkalastus oli tärkeä elinkeino 1800-luvulta 1930-luvulle saakka. Alue alkoi rutkasti vaurastua, kun öljyä löydettiin 1960-luvulla. Britannia vetäytyi alueelta 1971. Tällöin alueen seitsemän emiirikuntaa muodostivat heti yhteisen valtion, joka tunnetaan nykyään nimellä Yhdistyneet arabiemiirikunnat. Siihen kuuluvat: Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ra’s al-Khaima, Sharjah ja Umm al-Qaivain. Pinta-alaltaan suurin emiraatti on Abu Dhabi ja pienin Ajman.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.