Metsätrans

Pasi Lääninpää Kanadassa karhuja kyttäämässä

Kanadassa Quebeckin territorion Ferme-Neuven kunnassa järjestettiin kansainvälinen mustakarhujahti viime keväänä. Karhujahdin kylä sijaitsee noin 300 kilometriä Montrealista luoteeseen. Jahdissa oli mukana 12 metsästäjää Venäjältä, Ranskasta, Englannista, USA:sta ja kolme miestä Suomesta. Yksi suomalaismetsästäjistä oli jämsäläinen Pasi Lääninpää. Vaikka jahti oli ammattimaisesti organisoitu, kaikki ei mennyt ihan nappiin. Mutta annetaanpa puheenvuoro Pasille itselleen:

Suomalaisen ruskean karhun kovat ovat pyöreäpäiset. Mustakarhulla korvat ovat huomattavasti suipommat.

- Karhujahti perustuu passissa olemiseen tai paremminkin kyttäämiseen. Metsästäjät kyttäävät jahtipaikoilta hollille hiippailevia karhuja. Karhuja on ruokittu samoilla kulmilla, eli ne osaavat tulla haeskelemaan evästä jahtipaikkojen läheltä. Meille kerrottiin, että jahtialue on valtava, peräti 800 000 hehtaaria. Jahtipaikkojen välitkin ovat keskimäärin 15 kilometriä, eli amerikan hommaa karhujahti rapakon takana on.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.