Metsätrans

Metsätrans maailmalla: Calgary

Calgary sijaitsee Kanadassa, Albertan provinssin eteläosassa, kalliovuorten itäpuolella. Calgary on Kanadan kolmanneksi suurin kaupunki 1,3 miljoonan asukasluvullaan. Se on myös maassa nopeimmin kasvava alue, joka näkyy kaupungissa pilvenpiirtäjien rakentamisbuumina. Kasvu perustuu öljyteollisuuteen ja maa- ja karjatalouteen. Leviäväthän laajat ja viljavat preeriat kaupungin ympärillä. Kaupungissa pidettiin vuoden 1988 talviolympialaiset.

Calgary Tower oli rakentamisvuonnaan 1968 ylivoimaisesti Calgaryn korkein rakennus, 191 metriä.
Nykyään Calgary Tower jää kaupungin muiden pilvenpiirtäjien varjoon. Kaupungissa on useita yli 200 metriä korkeita rakennuksia. Vasemmalla Calgaryn korkein rakennus Brookfield Place, korkeus 247 metriä.
Ratsupoliisi Kingit ovat jalkautuneet, kieltämättä heillä on näyttävät vermeet.
Kolmiomainen rakennus kuvan keskellä on Calgaryn kaupungintalo.
Kaupungin ulkopuolella oli Kanadan suurin Heritage Park, jossa oli esillä vanhoja historiallisia ja perinteisiä asioita.
Kaupunkikuvaa 1800-luvulta.
Höyryjuna kiersi Heritage Parkin aluetta.
Suomalainen sauna. Sahan perhe lahjoitti kuvan saunan perinnekylään vuonna 1985. Googlen mukaan teuvalainen Sylvester Saha syntyi 31.12.1876, siis Sylvesterin päivänä. Hän muutti Kanadaan vuonna 1902, ja kuoli Eckvillessä Calgaryn ja Edmontonin puolivälissä 1.11.1958. Löytyykö sukulaisia?
Maailman ensimmäinen hybridiauto! 1930-luvun laman aikana valjastettiin hevoset auton eteen. Näin auto kulki vaihtoehtoisella polttoaineella ja syntyi maailman ensimmäinen hybridiauto.
Gasoline Alley-museossa oli komeita vanhoja autoja ja mm. näitä polttoainepumppuja.
Auburn vm. 1932.
Cadillac vm. 1905 on aina kantanut laatuauton leimaa.
Tyylikkäitä vanhuksia.
Vuoden 1988 talviolympialaisten olympiatulen paikka ja lippulinna. Tästä mäestä Matti Nykänen hyppäsi Calgaryn talviolympialaisissa 1988 kolme olympiakultaa. Nykyään hyppyrimäen alastulorinne näyttää jääneen vähälle käytölle ja puskittuneen. Sinivalkoinen selostajalegenda Paavo Noponen selosti Matti Nykäsen kultamitalihyppyä suurmäessä näin: Teräksinen välke silmissään tähyää Matti alas. Siellä levittäytyy hänelle suuren lännen Eldorado, monien unelmien kultamaa. Hän hyökkää vauhtiin preerian keskellä kuin tarujen aarnikotka, avaruuden radioaalloilla kaikuu syöksyn suhina….

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.