Metsätrans

Pääkirjoitus 3/2020: Suomen kesä

Yhteiskunnan asettamat rajoitukset ja ihmisten tunnollisuus auttoivat taittamaan pahimman terän pandemialta ainakin Suomessa, ja melko kummallisen kevään jälkeen kesä voitiin ottaa vastaan jo hieman tutummissa tunnelmissa. Juuri kun sain tämän tekstin naputeltua valmiiksi tulikin sähköposti: Hallitus purkaa poikkeusolot.

Jos edellisen Metsätrans-lehden alla juttuaiheet menivät totaalisen uusiksi melko yllättävällä tavalla, niin tätä numeroa päästiin suunnittelemaan alusta asti uuden normaalin puitteissa. Kaikki ulkomaan reissut jäivät tietenkin yhä tekemättä, mutta sentään kotimaan sisällä uskalsi jo liikkua. Hieman erilaista sekin toki oli, kun hotellit olivat suljettuna ja ravintolat myivät vaan take awayta.

Myös kesän suunnitelmat näyttävät nyt kovasti erilaisilta, niin ammatillisesti kuin lomakaudenkin osalta. Keski-Euroopan messut ovat lykkääntyneet ja Power Truck Show`kin peruttiin tämän vuoden osalta. Samalla lähti kymmenien sivujen edestä jutun aiheita, joten jälleen kerran otamme toimituksessa kiitollisina vastaan kaikki hyvät vinkit, joista tarinaa voisimme kertoa.

Vaikka kaikki muut tapahtumat on jo peruttu, vielä juhannusviikolla FinnMETKOn kohtalo oli avoin. Virallista tietoa järjestäjiltä tihkui edellisen kerran toukokuun lopussa, jolloin järjestelyiden kerrottiin jatkuvan. Näyttelyosastojen kuluttoman perumisen takarajaa kuitenkin jatkettiin kesäkuun alusta loppuun asti. On hyvin mahdollista, että tämän lehden ehtiessä lukijan käsiin koko tapahtuma on jo peruttu, mutta vaikka metko lopulta järjestettäisiinkin, olisi tapahtuma epäilemättä hyvin erilainen kuin aiempina vuosina. Oman osallistumisensa ovat jo peruneet mm. Ponsse, John Deere, Komatsu Forest, Logset, Volvo, Scania, Cargotec, Kesla jne…

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Myös allekirjoittaneen loma tulee kulumaan kotimaassa matkaillen. Onneksi meillä on upea maa, joka etenkin kesällä näyttää parhaita puoliaan. Monesti työmatkoilla liikkuessa näkee auton ikkunoista maisemia, jotka saavat ajattelemaan, että tänne minä vielä palaan ajan kanssa koko perhe mukanani. Nyt siihen on hyvä mahdollisuus. Kotimaisen työn ja yrittäjyyden tukeminen omilla kulutusvalinnoilla on myös parhaita tapoja auttaa Suomen talous uuteen nousuun!

Aurinkoista kesää.