Metsäteollisuus

Rauman sahan sähkö- ja ICT-asennuksien toteuttajaksi Caverion Teollisuus

Allekirjoitettuun sopimukseen sisältyvät projektikokonaisuuteen kuuluvat talotekniikan sähköasennukset kokonaisuudessaan, kuten sähkönjakelu-, valaistus-, tietoliikenne-, paloilmoitin- ja turvavalaistusasennukset materiaaleineen. Projekti työllistää noin 20 Caverion Teollisuuden asentajaa.

- Haluamme alansa parhaat ammattilaiset ja osaajat kumppaneiksi rakentamaan Rauman uutta mäntysahaa. Metsä Fibre on tehnyt pitkään yhteistyötä Caverion Industrian kanssa, joten tunnemme toistemme toimintatavat. Rauman sahaprojektille on tärkeää, että kumppanimme on sitoutunut projektin tavoitteisiin niin turvallisuuden, laadun kuin aikataulunkin suhteen, projektijohtaja Harri Haapaniemi kertoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- On hienoa tuoda Caverionin ammattilaisten osaaminen tähän Suomen kaikkien aikojen suurimpaan sahainvestointiin. Caverion on Suomen suurin teollisuudelle kunnossapitoa ja teknisiä järjestelmiä toimittava yhtiö, ja monipuolisten palveluidemme kautta voimme olla mukana isoissa ja vaativissa hankkeissa, toteaa Elina Engman, divisioonajohtaja, Caverion Teollisuus.

Metsä Fibren Rauman sahan rakennustyömaalla työt etenevät suunnitellusti ja aikataulussa. Perustusten tekeminen käynnistettiin noin puoli vuotta sitten rakennustyömaalla. Ensimmäiset laiteasennukset ovat käynnistyneet kuivaamolla tammikuussa.

Rauman sahan rakentamisen kotimaisuusaste on korkea, noin 70 prosenttia, ja rakentamisvaihe työllistää 1 500 henkilöä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Metsä Fibre rakentaa maailman moderneimman sahan Raumalle. Investoinnin arvo on noin 200 miljoonaa euroa ja uuden yksikön vuosituotanto on noin 750 000 kuutiota mäntysahatavaraa. Rakennettava saha tulee olemaan teknologialtaan ja tehokkuudeltaan edelläkävijä maailmassa. Esimerkiksi konenäön ja tekoälyn hyödyntäminen sahaprosessin eri vaiheissa on merkittävä uudistus, eikä vastaavaa teknologiaa ole vielä käytössä sahateollisuudessa muualla.

Metsä Group on yksi Caverionin teollisuuden kumppanuusasiakkuuksista. Caverionilla on Metsä Fibren kanssa yhteisyritys Botnia Mill Service, joka vastaa Metsä Fibren sellutehtaiden kunnossapidosta.