Caverion Rauman Sahan kunnossapidon kumppaniksi
Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre on allekirjoittanut sopimuksen sahan kunnossapidosta Caverioniin kuuluvan Oy Botnia Mill Service Ab:n kanssa.
Allekirjoitettu sopimus sisältää Rauman sahan koko prosessin kunnossapidon, pois lukien kiinteistökunnossapidon.
Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy- Haluamme alansa parhaat ammattilaiset ja osaajat kumppaneiksi varmistamaan maailman moderneimman sahan korkean käytettävyyden ja kustannustehokkuuden sekä toiminnan jatkuvan parantamisen. Uusi teknologia ja koneoppimiseen perustuva käyttödatan analysointi mahdollistaa myös kunnossapidon tarkemman kohdentamisen. Rauman sahalle on myös tärkeää, että kumppanimme on sitoutunut yhteisiin turvallisuustavoitteisiin, sahanjohtaja Liisa-Maija Perävainio kertoo.
Botnia Mill Service on toiminut pitkään kumppanina Metsä Fibren sellutehtaiden kunnossapidossa. Tämä käsittää myös Rauman integraatissa toimivan Rauman sellutehtaan kunnossapidon.
- Rauman sahan kunnossapitosopimus lujittaa entisestään yhteistyötämme Metsä Fibren kanssa. Tällä nyt solmitulla uudella sopimuksella saavutetaan merkittäviä synergiaetuja, ja pääsemme johtamaan kunnossapitoa kokonaisuutena, kun olemme jo valmiiksi hoitamassa Rauman sellutehtaan kunnossapitoa. Sopimuksen myötä avautuu uusia mahdollisuuksia kunnossapidon ammattilaisille ja aloitamme rekrytoinnit välittömästi, toteaa divisioonajohtaja Elina Engman, Caverion Teollisuus.
Metsä Fibren Rauman sahan rakennustyömaalla työt etenevät suunnitellusti ja aikataulussa. Sahalinjan ja lajittelulinjaston rakennuksiin on seinät ja katto asennettu ja lattiavalutyöt ovat loppusuoralla. Muut rakennukset valmistuvat syyskuun loppuun mennessä. Ensimmäinen kuorimakone on asennettu toukokuussa. Koneiden ja laitteiden asentaminen koko alueella käynnistyy elokuussa.
Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy
Rauman sahan rakentamisen kotimaisuusaste on korkea, noin 70 prosenttia, ja rakentamisvaihe työllistää 1 500 henkilöä.
Metsä Fibre rakentaa maailman moderneimman sahan Raumalle. Investoinnin arvo on noin 200 miljoonaa euroa ja uuden yksikön vuosituotanto on noin 750 000 kuutiota mäntysahatavaraa. Rakennettava saha tulee olemaan teknologialtaan ja tehokkuudeltaan edelläkävijä maailmassa. Esimerkiksi konenäön ja tekoälyn hyödyntäminen sahaprosessin eri vaiheissa on merkittävä uudistus, eikä vastaavaa teknologiaa ole vielä käytössä sahateollisuudessa muualla.