Metsätrans

Hannoverin mainio lentokonemuseo

Moni on varmaan poikennut messuilla Hannoverin jättiläismäisellä messualueella. Tällä alueella on useita kymmeniä halleja, joiden yhteispinta-ala on hitusen alle 50 hehtaaria. Taivasallekin on varattu vajaan kuuden hehtaarin näyttelykenttä. Joten ei ole ihme, että messualue vetää näytteilleasettajia ja vieraita ympäri maailman. Kuten helppoheikki aikanaan totesi: Eikä tässä vielä kaikki!

Hannoverin lentokonemuseon tienviittana toimii neuvostoliittolainen Mig 21, joka on muuten edelleen Suomen ilmavoimien viimeisin konetyyppi, joka ylitti 2 Machin nopeuden. Sen viimeinen kehitysversio, MiG-21BIS, poistui ilmavoimiemme palveluksesta keväällä 1998.

Muutama sata metriä messualueen länsipuolella on mainio lentokonemuseo, Aviation Museum Hannover-Laatzen. Jos messuilta jää aikaa, niin tämä keikka kannattaa ilman muuta tehdä. Museossa on paljon lentokoneita aivan ilmailun alkuajoista ihan nykypäivään asti. Näytillä on myös ilma-alusten moottoreita, joiden monenkirjavuus panee miettimään, että kaikkea se ihminen keksii. Kokonaisuuden kruunaa tuhansien tarkkojen pienoismallien rivistöt, joita tarkkailemalla pääsee hyvin käsitykseen ilmailun kehityksestä. Pienoismallien mittakaavat olivat vitriineittäin samat, joten koneiden kokoerot oli helppo ymmärtää.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.