Kuljetus

Kuljetuskuutio-palkinto Rajavartiolaitokselle tavaraliikenteen sujuvuuden turvaamisesta

Kuutiopalkinnon ottivat vastaan (vasemmalta) Rajavartiolaitoksen henkilöstöosaston osastopäällikkö, lippuamiraali Tom Hanén ja Rajavartiolaitoksen päällikkö, kenraaliluutnantti Pasi Kostamovaara. Luovuttamassa SKAL:n puheenjohtaja Jani Ylälehto ja toimitusjohtaja Iiro Lehtonen.

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry luovuttaa vuoden 2020 Kuljetuskuutio-palkinnon Rajavartiolaitokselle tunnustukseksi sen aktiivisesta työstä maanteiden tavaraliikenteen toimintaympäristön edistämiseksi haastavassa koronatilanteessa.

Suomi on COVID-19-pandemian alusta alkaen muiden EU-jäsenvaltioiden tavoin asettanut matkustusrajoituksia, rajoittanut ulkomaan liikennettä ja joutunut tekemään erityisjärjestelyjä rajoille. Tavaraliikenne on kuitenkin voinut jatkua keskeytymättä. Tavaraliikenne nähdään yhteiskunnalle elintärkeänä toimintona ja huoltovarmuustekijänä, ja kuorma-autonkuljettajat on määritelty yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittiseksi henkilöstöksi. Rajaturvallisuudesta ja -tarkastuksista rajanylityspaikoilla vastaa Rajavartiolaitos. Sen ammattitaitoisella toiminnalla on ollut ja on suora yhteys tavaraliikenteen sujuvuuteen sisä- ja ulkorajoillamme.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Rajavartiolaitos on mielestämme onnistunut erinomaisesti turvamaan maanteiden tavaraliikenteen jatkumisen vaikeissa olosuhteissa. Haluamme kiittää Rajavartiolaitoksen johtoa ja koko henkilöstöä arvokkaasta panoksesta, sanoo SKAL:n puheenjohtaja Jani Ylälehto.

Rajavartiolaitos on sisäministeriön alaisuudessa toimiva ammattitaitoinen, luotettava ja yhteistyökykyinen sisäisen turvallisuuden ammattilainen.

Kuljetuskuutio-palkinto

Kuljetuskuutio on tunnustuspalkinto, jonka Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry myöntää vuosittain määrätietoisesta työstä suomalaisen kuljetuselinkeinon hyväksi. Vuoden 2019 Kuljetuskuutio myönnettiin liikenne- ja viestintävaliokunnalle toimivasta lainsäädäntöprosessista ja vahvasta vuorovaikutukseen lainsäätäjän ja asiantuntijoiden välillä.