Puutavara-autoilu

Metsäalan kuljetusyrittäjät Skotlannissa

Metsäalan kuljetusyrittäjät ry:n vuoden 2019 jäsenmatka suuntautui Skotlantiin. 28 MKY:läistä sekä Metsätrans-lehden toimittaja kiersivät Edinburghista Invernessin kautta Obaniin ja Glasgowiin toukokuun 18-23. toukokuuta. Matkalle mahtui perinteisiä turistikohteita Loch Nessistä viskitislaamoon, mutta myös runsaasti mielenkiintoisia vierailuita alan yrityksiin.

Edinburghin linna on rakennettu korkealle kalliolle kaupungin keskustassa ja se on koko maan suosituin maksullinen turistikohde. Keskiaikainen linna kerää toista miljoonaa kävijää vuosittain.

Skotlanti tunnetaan (viskin ohella) säkkipilleistä ja kesyttämättömästä luonnostaan. Maan pinta-ala on noin kolmannes Ison-Britannian saaresta, mutta asukkaita Skotlannissa on vain hieman yli viisi miljoonaa. Pääkaupunki Edinburgh sekä Glasgow ovat suunnilleen Helsingin kokoisia, hieman yli puolen miljoonan asukkaan kaupunkeja, mutta maan vuoristoisista keskiosista ja länsirannikosta koostuvat ylämaat kuuluvat Euroopan harvimmin asuttuihin seutuihin, heti Lapin jälkeen. Ylämaiden kumpuilevat nummet tarjosivat matkan aikana upeita maisemia, ja metsiäkin ylämailta löytyi runsaasti. Tosin melko haastavissa rinnemaastoissa, paikoin hyvinkin heikkojen tieyhteyksien takana. Tämä asetti omat vaatimuksensa korjuu- ja kuljetuskalustolle, minkä saimme havaita yritysvierailuillamme.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.