Metsäkoneurakointi

Esimerkilliset työnantajat: Granvikin Metsätyö Oy – Luottamus lisää tuottavuutta

Evijärven Sydänmaan kylässä toimivalla Granvikin Metsätyö oy:llä on pitkät perinteet. Kennet ja Harry Granvikin isä aloitti metsäkuljetukset hevosella.

- Tilanne on mennyt melko kummalliseksi. Viime vuoden marraskuussa tehtiin kaupat ja vasta tulevan syyskuun kuluessa saadaan uusi moto ja ajokone käyttöön, miettivät Johnny (vas.), Harry ja Kennet Granvik metsäkonetehtaiden pitkiä toimitusaikoja.

Maataloustraktoreiden tultua varteenotettavaksi vaihtoehdoksi, Granvikien käyttöön hankittiin Volvon Buster ja Boxer -malleja. Puoliteloilla varustetun traktorin perässä käytettiin sekä rekeä että kärryä. Erikoisuutena yhdistelmässä oli, että jo vuonna 1967 käytössä oli Hiabin hydraulinen kourakuormaaja. Rekipelillä ajettiin puita Ähtävänjoen varteen odottamaan uiton alkamista. Kovin monta vuotta uittoa ei harjoitettu ja puun kaukokuljetus siirtyi kumipyörille.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.