Metsäkoneurakointi

Suurimmat metsäkonepaikkakunnat

Metsätrans haki metsäkonekantatilastosta paikkakunnat, joissa oli eniten rekisteröityjä metsäkoneita vuoden vaihteessa. Tilastossa on mukana kaiken merkkiset metsäkoneet, jotka on rekisteröity 2000-luvulla. Mukana ovat myös metsäkonekoulujen koneet. Tämä muuttaa hieman asetelmia, sillä esim. Ylöjärven 42 metsäkoneesta peräti 20 kpl on Kurun Metsäoppilaitoksessa. Listaukseen otettiin mukaan kaikki kunnat, joissa metsäkoneita oli 40 tai enemmän. Näitä kuntia oli Suomessa vuoden vaihteessa 32 kappaletta.

Vertailuna on vastaava tilasto tammikuulta 2017. Monissa kunnissa konemäärät ovat pysyneet hyvinkin samanlaisina, vaikka ajankohtien välillä on myyty 2100 metsäkonetta. Toisaalta selvää kasvua on ollut Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa. Hämeenlinnan konemäärän iso kasvu selittyy osaksi sillä, että Metsäkonepalvelun ostaman jämsäläisen Kone-Yijälä Oy:n 21 metsäkonetta on nykyään rekisteröity Hämeenlinnaan.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.