Puutavara-autoilu

Gröhn Transport Oy: Yksin ei tarvi pärjätä

Gröhn Transport Oy on yrityksenä vasta vuoden ikäinen, mutta Kari Gröhnin historia puuautoilijana ulottuu paljon kauemmas. Gröhnin isä oli puuautoilija, ja samalle alalle veti Karinkin veri. Lapsuuden kesät vierähtivät isän kyydissä, apumiehen hommat alkoivat 1970-luvun alkupuolella, ja kun armeija vuonna 1977 oli suoritettu, alkoi tähän päivään jatkunut ura puutavaran maantiekuljetuksen parissa. – Se oli monelle ihmetyksen aihe, kun lukion käynyt jäi puuautokuskiksi opiskelujen jatkamisen sijaan. Tuskin siitä silti haittaakaan on näissä hommissa ollut, jos hieman osaa laskea, Kari Gröhn tuumaa.

Oman toiminimiyrityksen Kari Gröhn perusti 1980-luvun puolivälissä, ja helmikuussa 2020 yhtiömuodoksi vaihtui osakeyhtiö. Karin poika Joni Gröhn, ja siskon poika Samu Gröhn ovat molemmat olleet perheyhtiön palveluksessa jo toistakymmentä vuotta. Sukupolvenvaihdos lienee lähivuosien aikana tulossa, ja osakeyhtiöittäminen helpottaa myös siinä.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.