Puutavara-autoilu

Siikaluomat Ay: Koillismaan suunnalla on riittänyt puuta kuljetettavaksi

Kuusamossa pääpaikkaa pitävä Siikaluomat avoin yhtiö on jo yli 60 vuotta ajanut puuta Koillismaan suunnalla. Tätä nykyä yritys tarjoaa työtä noin 20 ammattilaiselle. - Teknisesti ottaen työ ei ole vuosikymmenten saatossa juuri muuttunut. Puuta ajetaan Koillismaalla yhä edelleen melkoisesti talviteiden varsilta tehtaille ja sahoille aivan kuten pappani aikaan 1950-luvun lopulla. Kalusto sen sijaan on kokenut ällistyttävän suuren harppauksen, toimitusjohtaja Harri Siikaluoma toteaa.

Ajoja Siikaluomat Ay:n autoille on riittänyt mukavasti, mutta nyt alkaa olla varastot täynnä.

Harri Siikaluoman setä Sakari Siikaluoma on jättäytymässä sivuun päivittäisestä työstä, mutta on edelleenkin mukana toiminnassa. Sakari sai ajokortin 17-vuotiaana ja heti armeijan jälkeen hän rupesi yrittäjäksi ostamalla sedältään Kimmolta hake- ja puuautot. Vuonna 2005 Siikaluoman miesten erikseen omistamat autot pantiin saman yhtiön alle. Sakari Siikaluoma muistelee suuria parannuksia, joita puunajoon on vuosikymmenten saatossa tullut.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.