Puutavara-autoilu

Teemu Kangasharju: Rohkeutta olla pitää

Kärsämäkistä Teemu Kangasharjua ei voida ainakaan rohkeuden puutteesta syyttää. Eikä uusavuttoman pipokaan hänen päähänsä sovi edes tunkemalla. Tapani-isänsä reilut 30 vuotta sitten perustamaa maansiirtoyritystä viitisen vuotta luotsannut Kangasharju päätti vajaa kolme vuotta sitten aloittaa myös puun kuljetuksen. - Jokunen vuosi sitte sain ”puskaradion” kautta kuulla, että lähialueella olisi eläkkeelle jäämässä puuautoilija, joka oli kaupannut autoaan ajoineen. Olin asiaa hieman myös kysellyt tuntemaltani autokauppiaalta. Innostuin asiasta ja jo samana päivänä sovittiin auton koeajo sekä sopimuspaperien läpikäynti. Viikko tästä eteenpäin päätin ottaa riskin ja niin se alkoi puuautoilijan ura, Kangasharju kertoo.

Autossa on ilmajouset, mutta kärryssä kuorma lepää rautajousien päällä.

Kipinä metsään syttyi jo hieman aiemmin. Kangasharju oli aiemmin ollut Savon puolessa ajamassa metsähaketta. Silloin mieleen hiipi ajatus, että täällä metsäautoteiden varsilla työ näyttäisi olevan varsin mielenkiintoista ja jännittävää. Ja sitähän se nuori mies kaipaa!

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.