Metsäkoneurakointi

AGCOn moottorivalmistuksen miljoonainvestointi etenee aikataulussa Linnavuoressa

Linnavuoren tehdasalue, vasemmalla uusi kokoonpanotehdas ja logistiikkakeskus.

AGCO, yksi maailman johtavista maatalouskoneiden valmistajista, julkisti vuonna 2019 yli 100 miljoonan euron arvoisen investointiohjelman AGCO Powerin Linnavuoren tehtaan prosessien ja tuotevalikoiman kehitykseen. Alueelle on ennätysajassa noussut laajennettu kokoonpanotehdas ja logistiikkakeskus, joiden avulla AGCO Power modernisoi ja virtaviivaistaa moottorivalmistustaan.

- Tiukasta toteutusaikataulusta ja koronapandemiasta huolimatta investointiprojekti on edennyt suunnitellun mukaisesti. Tehdasalueen investoinnit mahdollistavat entistä virtaviivaisemman ja tehokkaamman tuotannon. Uudistukset kuten automatisoitu logistikkakeskus ja kehittynyt robotiikka parantavat edelleen laatua, puhtautta ja työergonomiaa. Näiden lisäksi investointi mahdollistaa uuden moottoriperheen tuotannon aloituksen vuoden 2022 lopussa, toteaa AGCO Powerin toimitusjohtaja Juha Tervala.

AGCO Power toimitusjohtaja Juha Tervala.

Osana projektia Linnavuoressa tehdään myös yksi Suomen suurimmista yksittäisistä koneistusinvestoinneista. Täysin automatisoitu koneistuslinja mahdollistaa komponenttien valmistuksen aikaisempaa huomattavasti joustavammin ja kustannustehokkaammin.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Projektin menestyksekäs loppuunsaattaminen mahdollistaa AGCO Powerille entistä paremman aseman maailmanlaajuisilla markkinoilla – Kehitteillä oleva uusi moottoriperhe palvelee AGCOn omia tuoteperheitä (Valtra, Fendt ja Massey Ferguson) entistä tehokkaammin ja tarjoaa ratkaisuja asiakkaiden tulevaisuuden tarpeisiin työkonekäytössä, Tervala jatkaa.

Globaalisti toimiva AGCO Power valmistaa moottoreita neljällä tehtaalla: Nokian Linnavuoressa (Suomi), Changzhoussa (Kiina), Mogi das Cruzesissa (Brasilia) ja General Rodriguezissa (Argentiina), joiden yhteiskapasiteetti on yli 100 000 moottoria vuodessa. AGCO Power täyttää ensi vuonna 80 vuotta ja juhlavuosi 2022 huipentuu tehdaslaajennuksen myötä uusinta teknologiaa olevan moottoriperheen lanseeraukseen.

Tietoa AGCO:sta

AGCO (NYSE: AGCO) on maailman johtava yritys maatalouskoneiden ja ratkaisujen suunnittelussa, valmistuksessa ja myynnissä. AGCOn pääbrändit ovat Challenger, Fendt, GSI, Massey Ferguson ja Valtra. AGCOn pääkonttori sijaitsee Georgian Duluthissa, Yhdysvalloissa ja vuonna 2020 konsernin liikevaihto oli 9,1 miljardia dollaria.