Metsäkoneurakointi

Logset perustaa tytäryhtiön Kanadaan

Toukokuussa 2019 Logset Oy perustaa Logset Inc. -nimisen tytäryhtiön Ontarioon, Kanadaan. Tytäryhtiö tarjoaa myyntiapua ja teknistä tukea Pohjois- ja Etelä-Amerikassa sekä Japanissa ja Australiassa toimiville jälleenmyyjille.

Tytäryhtiön ansiosta Logset pystyy työskentelemään samalla aikavyöhykkeellä kuin kyseisellä puolella maapalloa olevat jälleenmyyjät. Tytäryhtiön kolme työntekijää ovat myynti- ja markkinointijohtaja Pascal Réty (joka toimii tytäryhtiön toimitusjohtajana), teknisen tuen Jari-Pekka Ylikoski, sekä toimistotyöntekijä Johanna Sereda. Réty ja Ylikoski aloittavat työt uudella toimistolla kesäkuussa 2019. Sereda lähtee Kanadaan muutamaa kuukautta myöhemmin.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Logset myy tuotteita jälleenmyyjiensä kautta ympäri maailman. Strategia on sama Logset Inc.-yhtiön kohdalla. Haluamme tukea paremmin jälleenmyyjien työtä ja tavoitteenamme on kasvaa yhdessä, Réty kertoo.

Logset on myynyt koneita Kanadassa vuodesta 2002. Yhtiö allekirjoitti nykyisen jälleenmyyntisopimuksen Quebecin osavaltiossa toimivan LN Machinerien kanssa 2010. Vuonna 2017 Logset solmi merkittävät jälleenmyyntisopimukset USA:ssa toimivien Fabick CAT:in ja Milton CAT:in kanssa. Fabick CAT:in myyntialue koostuu Illinoisin, Missourin ja Wisconsinin osavaltioista, sekä Michiganin pohjoisosasta. Milton CAT:in kautta Logset koneita myydään Uuden-Englannin alueella (kuusi osavaltiota), sekä New Yorkin pohjoisosissa.

Brasiliassa Logset on myynyt koneita Lagesissa, Santa Catarinassa nykyisen jälleenmyyjänsä Minusan kautta. Vuoden 2018 alusta yhtiö allekirjoitti jälleenmyyntisopimuksen myös Brasiliassa toimivan Pesa CAT:in kanssa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Tytäryhtiön perustaminen lähemmäs uusia jälleenmyyjiä on Logsetille luonnollinen seuraava askel.

- Pohjois- ja Etelä-Amerikka ovat meille potentiaalisia kasvualueita. Tytäryhtiön perustaminen on sitoumus ja investointi, jonka Logset haluaa tehdä alueelle. Päätimme perustaa tytäryhtiön Ontarioon, Kanadaan, koska osavaltio on sopivasti kolmen Pohjois-Amerikassa toimivan jälleenmyyjän välissä, Réty selittää.

Vuonna 2018 Logset Oy:n liikevaihto nousi ennätykselliseen 40.128 miljoonaan euroon (2017: 30.922 miljoonaa euroa) ja liikevoitto 1, 671 miljoonaan euroon (2017: 0,935 miljoonaa euroa). Voimakkain kasvu saavutettiin Venäjän ja Etelä-Amerikan markkina-alueilla.