Metsätrans

Pääkirjoitus 1/2019: Muutos

Vuodenvaihde on tyypillinen aika erilaisille muutoksille. Kuntosalit täyttyvät alkuvuodesta, kun uudenvuodenlupauksen elämäntaparemontista tehneet aloittavat säännöllisen liikunnan. Toiset pitävät tipattoman tammikuun.

Miksi muutoksia sitten tehdään? Usein taustalla lienee havainto siitä, että jossain olisi parantamisen varaa. Kuntosalilla hikoilevalle on saattanut kertyä liikapainoa, tipattomalle jäänyt voi olla huolestunut lisääntyneestä alkoholinkäytöstään. Itsekin olen vuosien saatossa kokeillut molempia, pitänyt tipatonta ja aloittanut salilla käymisen. Myös Metsätrans-lehti koki vuodenvaihteessa muutoksia. Niistä näkyvimmän varmasti huomasit jo etusivulta, sillä vuodesta 1998 palvellut logomme uudistui.

Miksi näin? Kaikista helpointa olisi tehdä aina kuten ennenkin on tehty. Se ei kuitenkaan välttämättä johda parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Vanhassa logossa ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta esimerkiksi kasvaneeseen verkkokäyttöön se ei soveltunut optimaalisesti. Kolmen eri värin yhdistelmä varjoineen ja heijastuksineen kaipasi mielestämme selkeyttämistä.

Uusi logo on ainakin meidän mielestä yksinkertainen, mutta moderni. M-kirjaimet kuuset viestivät lehden aihepiiristä, kuljetukseen viittaava trans-sana on liikkeenomaisesti hieman kallellaan oikealle. Logo on muutoksista näkyvin ja dramaattisin, mutta ei suinkaan ainoa. Myös lehden taittoa on uudistettu, tavoitteena ennen kaikkea parantaa luettavuutta. Teksti juoksee nyt leveämmillä palstoilla, sivut ovat ilmavampia ja kuvien käyttö monipuolisempaa. Uutena elementtinä mukana on mm. sitaatteja, joilla pyrimme nostamaan juttujen mielenkiintoisimpia osia paremmin esiin. Myös sisältöä on pyritty kehittämään, tässä lehdessä alkaa mm. kaksi uutta juttusarjaa. Toisessa tutustumme metsäkonemyyjien työhön, toisessa positiivisiin esimerkkeihin työnantajina.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Toivomme, että viihdyt uudistuneen Metsätrans-lehden parissa entistä paremmin. Otamme mielellämme myös vastaan palautetta siitä, miten olemme onnistuneet muutoksessa ja miten voisimme lehteä edelleen parantaa.

Kaiken muutoksen keskellä tarvitaan myös jotain pysyvää. Tämä vuoden ensimmäinen numeromme on perinteisesti tilastonumero, kuten se on ollut jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Metsäkoneiden markkinajohtaja Suomessa myös vuonna 2018 oli Ponsse.