Metsäkoneurakointi

Suomalaista osaamista haastaviin olosuhteisiin

Taittuvalla välirungolla varustettuja koneita on aiemmin toimitettu Japanin lisäksi myös Chileen ja Suomeen.

Joulukuun ensimmäisellä viikolla Ruovedellä varailtiin S4-harvesterille kuljetusta Hankoon, mistä kone laivattiin Japaniin. ProSilvan suunnittelija Jukka-Pekka Syvälahti kertoo koneen erikoisvarusteluista haastaviin olosuhteisiin.

- Harvesterissa on tuplakääntömoottorit ja Keslan järeä nosturi. Hakkuupäänä on AFM 65-malli, jolla painoa on yli 1600 kiloa. Telastot on madallettu, jotta kone täyttää Japanin kuljetusvaatimukset. Taittuva välirunko puolestaan mahdollistaa jyrkissä rinnemaastoissakin operoinnin. Koneessa on myös puskulevy.

ProSilva on aiemmin toimittanut taittuvalla välirungolla varustettuja koneita Japaniin, Chileen ja Suomen. Vaikka täällä ei vastaavan jyrkkyyden rinteitä ole, taittuva runko auttaa esimerkiksi ojien ylityksissä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

ProSilvan hallituksen puheenjohtaja Lasse Karilainen näki yhtiön tilanteen vuoden lopussa lupaavana.

- Vuosi 2018 on edennyt nousujohteisesti ja meillä on olemassa hyvin tilauskantaa tulevalle vuodelle. 2019 osalta tarkoituksena onkin kasvattaa toimitettavien koneiden määrää merkittävästi.

Ruoveteläinen metsäkonevalmistaja on myös vahvistanut henkilöstöään palkkaamalla Keijo Ojalan kotimaan myyntiin. Norbert Schalkx puolestaan vahvistaa vientikauppaa.

Piirroskuva osoittaa taittuvan välirungon hyödyn, kun tasaiselta maalta lähdetään kipuamaan rinnettä ylös.