Metsäkoneurakointi

Keto 100 Karate valloittaa Japania

Kone-Ketonen lanseerasi Tokion metsäkonemessuilla uuden Keto 100 Karate-hakkuupään, joka on suunniteltu erityisesti Japanin markkinoille. Harvesteri-uutuus oli maailman ensimmäinen hydrauli-hybridi-hakkuupää. Avaus lupaa melkoista Japanin valloitusta.

Keto 100 Karate herätti uutuutena ansaittua kiinnostusta Tokion metsämessuilla.

Keto 100 Karate on tehty nimenomaan pienempiin alustakoneisiin, alle 10 tonnin telakaivureihin, kuvailee toimitusjohtaja Lauri Ketonen Tokion metsämessuilla omalla osastollaan uuden harvesterimallin äärellä. Telakaivureissa on normaalisti ollut matala hydrauliikan tuotto ja siksi syöttönopeus on ollut vaatimaton. Keto 100 Karate mallissa pystytään ottamaan talteen hydrauliikan voimaa ja käyttämään sitä syöttönopeuteen, Ketonen kertaa uuden mallin perusperiaatteita. Japanin metsissä on vaativat olosuhteet, koska korjuu tapahtuu vuoristoissa maastoissa. Vuorelle rakennetut tiet ovat kapeita ja alustakoneet pieniä. Noin 800 kg painava Keto-Karate toimii monitoimikourana vuoristoisissa metsätyökohteissa. Kouran riittävä kallistus helpottaa rinteissä ylä- ja alamäessä työskenneltäessä. Uuden kouran suuri syöttönopeus tuo huomattavasti tehokkuutta hakkuutyömaille, erityisesti välivarastokohteissa, missä puut karsitaan ja katkotaan.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.