Ajankohtaista

Kansanedustajat metsäseminaarissa

Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunta teki syysretken Keski-Suomeen. Sahavierailun ja maastokäynnin päätteeksi pidettiin iltapäivän mittainen seminaari aiheesta ”Riittääkö puu, vaarantuuko monimuotoisuus.” Kommenttinsa asiasta sai heittää 11 tavalla tai toisella metsäasioiden parissa työtään tekeviä ihmisiä. Kommentteja oli antamassa tutkijoita, toimijoita ja järjestöjä WWF:ää myöten.

Lähes kaikki eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsenet olivat kotakahvilla kuuntelemassa poimintahakkuun mahdollisuuksista.

Maastokohteeksi oli valittu valtion metsä, jota on hoidettu eri-ikäisrakenteisen metsänkasvatuksen menetelmällä. Ammoinhan tämä tunnettiin harsintana, mutta myös jatkuvaa kasvatusta menetelmästä on käytetty. Jatkuva kasvatus ei ole kovin kuvaava, sillä päätehakkuuta käytettäessäkään kasvatus ei koskaan lopu. Kun puuta kaadetaan, niin heti perään aloitetaan uuden metsän kasvatus. Olisko poimintahakkuu kuvaavampi termi, sillä eri-ikäisrakenteinen on melko hankalasti ymmärrettävä termi.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.