Metsäteollisuus

Tornator ja Stora Enso tiivistävät yhteistyötään

Suomen suurin yksityinen metsänomistaja Tornator ja uusiutuvien tuotteiden yhtiö Stora Enso tiivistävät yhteistyötään entisestään. Yhtiöiden kumppanuusstrategian perustana ovat koko maan kattava metsäpalvelusopimus, metsien kasvun ja hyvinvoinnin parantamiseen liittyvä tutkimus- ja kehitystyö sekä uusittu pitkäaikainen puukauppasopimus.

Tornatorilla on vuosikymmenten kokemus omien, kaksoissertifioitujen (FSC®, PEFC™) metsiensä hoidosta, ja tämä osaaminen on nyt tarjolla Stora Enson metsänomistaja-asiakkaille kaikkialla Suomessa. Metsän kasvun parantamiseksi metsänomistajat voivat tilata metsänhoitotyöt suoraan Stora Ensolta joko puukauppojen yhteydessä tai erikseen. Metsänhoitotyöt ovat tärkeimpiä ilmastotekoja, joita metsissä voidaan tehdä. Mitä paremmin puusto kasvaa, sitä paremmin se sitoo myös hiiltä. Metsien kasvun rajoitteina ovat useimmiten viivästyneet metsänhoitotyöt. Toteuttamalla metsänhoitotyöt ajallaan metsänomistaja pystyy vaikuttamaan voimakkaasti metsiensä taloudelliseen tuottoon. Oikea-aikainen metsänhoito tuottaa siis arvoa sekä metsänomistajalle että ilmastolle.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Tornatorin ja Stora Enson uusittu puukauppasopimus vahvistaa yhteistyötä tuleville vuosille.

- Tornatorille varma, tasainen kassavirta on erittäin tärkeä osa yhtiön strategiaa, ja uusittu sopimus luo turvallisen näkymän pitkälle tulevaisuuteen. Raamisopimus on osoittanut vahvuutensa historiassa, kun maailman taloudessa on tapahtunut äkkikäänteitä, sanoo Tornatorin toimitusjohtaja Henrik Nieminen.

- Sopimus myös mahdollistaa tehokkaan toiminnan, kun suuria määriä puukauppoja voidaan toteuttaa joustavasti integroiduilla järjestelmillä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Stora Ensolle uusittu puukauppasopimus varmistaa säännöllisen kaksoissertifioidun puuvirran Suomen tuotantolaitoksille.

Tornator ja Stora Enso ovat myös sopineet tutkimus- ja kehitysyhteistyöstä muun muassa metsien kasvuun ja hyvinvointiin, monimuotoisuuden edistämiseen, ilmastonmuutokseen ja digitalisaatioon liittyvissä hankkeissa. Tornator on Suomen suurin yksityinen metsänomistaja. Stora Ensolla on puolestaan merkittävä metsäomistus Ruotsissa. Metsänhoidon parhaiden käytäntöjen ja oppien jakaminen yhtiöiden välillä onkin luonteva osa kehitysyhteistyötä.

- Terveet ja hyvin kasvavat metsät ovat paras keino toteuttaa taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävää metsätaloutta. Yhtiöt pyrkivät myös yhdessä kehittämään metsäalan digitalisaatiota yhdistämällä yhtiöiden erityisosaamiset molempia hyödyttävällä tavalla, sanoo Stora Enson Suomen metsäjohtaja Janne Partanen.