Metsäteollisuus

Kotkamillsin muovittomien kuluttajapakkauskartonkien tuoteperhe kasvaa jäätelöpakkauksiin kehitetyillä kartongeilla

Kotkamillsin ISLA® -kartonkituoteperhe täydentyy uusilla ISLA® Ice ja ISLA® Cream -kartonkituotteilla, jotka tarjoavat ruokateollisuudelle muovittoman materiaaliratkaisun jäätelöpakkauksiin.

Helposti kierrätettävät ja suojaominaisuuksilla varustetut ISLA® Ice ja ISLA® Cream -kartongit on suunniteltu jäätelökuppeihin ja -rasioihin, joita käytetään sekä yksittäisten annosten myynnissä että vähittäiskauppapakkauksissa. ISLA® Ice ja ISLA® Cream -tuotteita on kehitetty rinnakkain, ja yhdessä käytettyinä ne toimivat innovatiivisena jäätelöpakkausten materiaaliratkaisuna.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Jäätelöpakkaukset on yleisesti valmistettu muovista tai muovipinnoitetuista materiaaleista. Innovatiivisena edelläkävijänä Kotkamills on yksi ensimmäisiä muovittoman ja kierrätettävän materiaalivaihtoehdon tarjoajia niin jäätelön ja jäätelöpakkausten valmistajille, vähittäiskaupalle kuin kuluttajille. ISLA® Ice -kartonki on suunniteltu käytettäväksi jäätelökupin sivuseinämämateriaalina, ja kartongissa on erinomainen painopinta. Näyttävät värit ja runsaat yksityiskohdat, jotka ovat tyypillisiä elementtejä erityisesti vähittäiskaupassa myytävien jäätelöpakkausten ulkoasuissa, toimivat erinomaisesti kartongin pinnalla. ISLA® Cream -kartonki on suunniteltu pakkauksen pohjan materiaaliksi yhdessä ISLA® Ice -tuotteen kanssa. Yhdistämällä nämä kaksi kartonkia valmistuu pakkaus, joka täyttää ruokapakkauksilta vaadittavat turvallisuusominaisuudet ja hygieniavaatimukset sekä kestää jäätelön rasvaisuutta ja kosteutta.

- Aiemmin lanseeraamiemme muovittomien, suojaominaisuuksilla varustettujen tuotteiden kuten kuumajuomakuppeihin kehitetyn ISLA® Duo -kartongin lisäksi on asiakkaidemme keskuudessa ollut suurta kiinnostusta myös muovittomia jäätelöpakkausratkaisuja kohtaan. Tuotekehitystyössämme tämä loppukäyttökohde on ollut luonnollinen suunta uusiin tuotteisiin laajentamiselle. Tällä uudella tuoteyhdistelmällä tarjoamme asiakkaillemme lisäarvoa helpon kierrätyksen ja vastuullisen kiertotalouden toteuttamisessa sekä pakkauksissa erinomaisen brändin näkyvyyden mahdollistavien korkealuokkaisten painettavuusominaisuuksien ansiosta, kertoo Kotkamillsin kehitysjohtaja Päivi Suutari.

Sekä ISLA® Ice että ISLA® Cream -kartongit ovat täysin kierrätettäviä ja pulpperoitavia eli sellaisenaan uudelleen massaksi jauhettavia, ja ne ovat saatavilla myös PEFC™ tai FSC® -sertifioituna. Lisäksi nämä kartongit täyttävät pohjoismaisen Joutsenmerkin vaatimukset, joka antaa näiden materiaalien käyttäjälle mahdollisuuden hakea jäätelöpakkaukselle Joutsenmerkkiä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Koska uudet jäätelökuppikartonkimme ovat täysin pulpperoitavia, niiden kuidut on helppo käyttää uudelleen jopa kuusi kertaa, kun kierrätys hoidetaan asianmukaisesti. Käyttämällä kartongistamme valmistettuja kuppeja tuotebrändit voivat osoittaa, että ympäristöstä huolehtiminen on niille kunnia-asia, kommentoi kartonkiliiketoiminnan johtaja Ari Tanninen.

- Globaalien trendien ja lainsäädännöllisten aloitteiden vaikutuksesta lukuisat toimialat ja pakkausteollisuuden toimijat keskittyvät löytämään muovia korvaavia materiaaliratkaisuja. Kun kierrätettävät ja pulpperoitavat, vesipohjaista dispersioteknologiaa hyödyntävät suojakartongit herättävät yhä suurenevaa kiinnostusta vastuullisena materiaalivaihtoehtona, myös loppukäyttökohteiden määrä laajenee. Me haluamme olla tässä kehitystyössä aktiivisesti mukana. Jäätelöpakkauksiin kehitetty ISLA® Ice ja ISLA® Cream -tuotteiden yhdistelmäratkaisu on täydellinen esimerkki tällaisesta kehityksestä, sanoo Markku Hämäläinen, Kotkamillsin toimitusjohtaja.