Metsäkoneurakointi

Karttulan Metsätyö Oy:tä johdetaan Savotat-järjestelmän avulla

- Jotainhan siihen vaivalloiseen tuntilappujen keräilyyn ja käsittelyyn piti keksiä. Muilta urakoitsijoilta saamiemme kommenttien perusteella otimme vuonna 2010 yhteyttä kajaanilaisen Tietohippu Oy:n Timo Komulaiseen. Työntekijämäärän kasvaessa oli ensimmäinen tavoite saada työtietojen keräys ja palkanlaskenta helpommaksi. Yhteistyö on jatkunut siitä saakka. Järjestelmää on kehitetty ja laajennettu useaan otteeseen. Pari vuotta sitten otettiin käyttöön leimikkokohtaisen kannattavuuden seuranta ja sen jälkeen kannustepalkkaus. Seuraavana on vuorossa konekohtaisen kustannusseurannan helpottaminen ja kehittäminen, Karttulan Metsätyön Hannu Liikanen kertoo.

Karttulan Metsätyön miehet Juha Rissanen (vas), Ari Moilanen, Hannu Liikanen, Esa Jauhiainen sekä Tietohipun Timo Komulainen pitävät Savotat-järjestelmää monipuolisena ja ennen kaikkea työntekijöitä oikeudenmukaisesti kohtelevana ohjelmana.

Toimitusjohtaja Liikanen on parhaillaan mukana MetsäGroupin järjestämässä johtajakoulutuksessa. Oman yrityksen kustannuslaskennan uudistaminen on samalla koulutukseen liittyvä kehittämisprojekti.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.