Kuljetus

SKAL: Kuljetusala ei hyväksy poliisin määrärahojen leikkausta

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL:n hallitus on huolissaan ammattitaitoisen liikennevalvonnan tulevaisuudesta. Valtiovarainministeriön budjettiesityksessä sisäministeriön hallinnonalalle esitetään yli 36 miljoonaa euroa määrärahaleikkausta ensi vuodelle. Poliisien määrää jouduttaneen vähentämään, mikäli leikkaus toteutuu. Kuljetusyrittäjät vastustavat jyrkästi leikkausta, joka heikentäisi ammattitaitoisen raskaan liikenteen valvontaa Suomessa.

Ammattitaitoinen ja riittävä raskaan liikenteen poliisivalvonta tien päällä on välttämätön, koska se on tehokkain keino puuttua harmaan talouden ilmiöihin, kuten ylikuormiin ja laittomaan liikenteeseen. Vain valvontaa suorittava viranomainen pystyy toteamaan kuljettajan ajokunnon, turvallisen kuorman varmistamisen ja painon sekä kuljetusasiakirjojen asianmukaisuuden. Myös mahdolliset piirturimanipulaatioepäilyt paljastuvat vain osaavan valvojan tekemässä tienvarsitarkastuksessa. Nämä ovat harmaan talouden torjunnan ja turvallisuuden kannalta keskeisiä riskitekijöitä liikenteessä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Tänään kokoontuneen kuljetusyrittäjien edunvalvontajärjestö SKAL:n hallitus ei voi hyväksyä sitä, että jo ennestään leikatut poliisiresurssit kapenisivat entisestään:

– Osaavia poliiseja on poistunut tien päältä määrärahaleikkausten ja eläköitymisen myötä. Leikkausten sijaan nyt tulisi panostaa entistä enemmän poliisin osaamiseen ja riittäviin resursseihin, muistuttaa SKAL:n puheenjohtaja Jani Ylälehto.