Puutavara-autoilu

Kari Karhunen toimii linkkinä opiskelijoiden ja autoilijoiden välillä

Savon ammattiopiston puutavara-auto on varmasti osunut monen silmään viime vuosina. Sakky on hakenut onnistuneesti hankerahoitusta puutavara-auton kuljettajakoulutusten kehittämiseksi, osallistunut tapahtumiin ja tuottanut niin informatiivista kuin viihdyttävääkin videomateriaalia sosiaalisen median kanaviin. Kaikki nämä toimet tähtäävät siihen, että tukkirekkoihin riittäisi kuljettajia myös tulevaisuudessa.

Savon ammattiopisto aloitti vuonna 2016 puutavarakuljettajakoulutuksen ja 2018 laajensi omana koulutuksen. Sen myötä on panostettu myös nykyaikaiseen kalustoon. Uusin auto on vuoden 2019 joulukuussa tullut Volvo FH 650, Kesla 2112 ZT sähköohjaimilla ja kärkiohjaus 2019. Oppilaitoksen käytössä on myös Kesla 2112 T nosturi sähköohjaimilla ja kärkiohjaus 2019, Kesla 2010 nelivipuinen nosturi ja Jonseredin kaksivipuinen nosturi, sekä Suomen ensimmäinen Hiabin HiVision.

Logistiikka-alan puutavarakuljetuksiin erikoistuneena lehtorina toimii Kari Karhunen, jolla taustalla on yli kahden vuosikymmenen kokemus kuljetusalalta.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.