Metsäteollisuus

Stora Enso lanseeraa biopohjaisten pakkausvaahtojen tuotevalikoiman

Stora Enso laajentaa pakkaustarjontaansa uudella puukuitupohjaisten pakkausvaahtojen tuotevalikoimalla. Suoja- ja kylmä-lämpöpakkauksiin tarkoitetut tuotteet ovat täysin kierrätettäviä. Kevyet puukuituvaahdot vastaavat ilmastoystävällisisten, uusiutuvien ja kiertotalouteen suunniteltujen pakkauspehmusteiden tarpeeseen.

Stora Enson pakkausvaahdot ovat Fibrease™ by Stora Enso ja Papira® by Stora Enso. Ne täyttävät monipuoliset tekniset sekä vastuullisuuteen liittyvät vaatimukset, ja asiakkaat voivat valita niistä pakkaustarpeisiinsa sopivan vaahtomateriaalin. Vaahtoja voidaan käyttää helposti särkyvien tuotteiden suojana, ja ne soveltuvat erinomaisesti lämpötilaherkille tuotteille tarkoitettuihin kylmä-lämpöpakkauksiin. Fibrease on jo kaupallisesti saatavilla, ja Papira on edennyt vuoden 2020 elokuussa ilmoitetusta investoinnista koelaitosvaiheeseen Forsin tehtaalla Ruotsissa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Uusiutumattomat pakkaukset ovat merkittäviä saastuttajia, ja ne muodostavat 40 prosenttia kaikesta maailman muovista. Muovikääreitä, polystyreenivaahtoja ja muita fossiilipohjaisia materiaaleja käytetään laajalti pakkausten pehmustamiseen ja suojaamiseen. Stora Enson Fibrease ja Papira ovat uusiutuvia ja ilmastoystävällisiä vaihtoehtoja öljypohjaisille pakkauspehmusteille. Biopohjaisten vaahtojen raaka-aine on peräisin sertifioiduista metsistä, ja ne voidaan kierrättää paperin mukana.

- Nykypäivän kuluttajat vaativat, että muovin käyttö minimoidaan ja kierrätettävyys viedään mahdollisimman pitkälle. Suojapakkausten tarve kuitenkin lisääntyy verkkokaupan ja kylmä-lämpökuljetusten kasvun myötä. Biopohjaiset vaahtomme auttavat asiakkaitamme luomaan ympäristöystävällisiä ja kierrätettäviä pakkausratkaisuja tinkimättä materiaalien suorituskyvystä, sanoo Stora Enson Biomaterials-divisioonan johtaja Markus Mannström.

Papiran soveltuvuutta pakkausten vaahtopehmustemateriaaliksi arvioidaan ja todennetaan asiakastesteissä Stora Enson uudessa koelaitoksessa. Se sijaitsee kevyttä kartonkia kuluttajapakkauksiin tuottavan Forsin tehtaan yhteydessä Ruotsissa.