Ajankohtaista

Saarijärveläiselle metsäasiantuntija Jukka Oittiselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomen saarijärveläiselle metsäasiantuntija Jukka Oittiselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Stipendiä esittivät Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomesta korjuuesimies Markku Kaukosuo, metsänhoitoesimies Kalle Kemppainen Kalle, metsäasiantuntijat Janne Löytöjärvi ja Jouni Salokivi sekä talouspäällikkö Jaana Tissari.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

"Jukka on työyhteisön peruspilari: positiivisen hengen luoja ja luotettava työkaveri, jonka tietää tarttuvan tehtäviin ja hoitavan oman tonttinsa eikä siirtävän asioita muiden niskaan. Jukka kantaa vastuuta myös laajemmin koko henkilöstön yhteisistä asioista ja hoitaa näitäkin tehtäviä jämptisti.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja saatuja lahjoituksia alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.