Ajankohtaista

Tuusulalaiselle metsäasiantuntija Pertti Vuoristolle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

Metsänhoitoyhdistys Länsi-Uusimaan Pertti Vuoristolle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Stipendiä esittivät Metsänhoitoyhdistys Länsi-Uusimaasta puunkorjuuesimies Esa Holappa, toimistonhoitaja Anu Ilomäki, metsäasiantuntijat Markku Kolehmainen, Laura Martikainen ja Pasi Nyman, toiminnanjohtaja Kari Korpi, metsänhoitoesimies Ari Lindholm ja hallituksen puheenjohtaja Jyri Mela.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

"Pertti on aina valmis auttamaan muita ja häneltä saa aina apua pyydettäessä. Hän ylläpitää yhteishenkeä. Kun hän esimerkiksi hän siirtyi työskentelemään toiselle toimistolle, hän laittoi alulle välittömästi yhteiset kahvihetket työkavereidensa kanssa.

Hän innostuu helposti uusista asioista ja koulutustilaisuuksissa kyselee aina uteliaasti muidenkin toimihenkilöiden puolesta. Hän kokeilee ennakkoluulottomasti uusia metsänkäsittelymenetelmiä, esim. jatkuvaa kasvatusta. Hän on ollut monen uuden asian pioneeri. Hän oli aikanaan mm. perustamassa paikkakunnalle energiaosuuskuntaa ja hän toimi aktiivisesti energiapuun käytön lisäämiseksi maatiloilla.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Hän kantaa vastuuta ja häneen voi luottaa. Esimerkiksi, kun mhy järjestää tapahtumia tai koulutustilaisuuksia, hän on aina valmis töihin, vaikka tilaisuudet pidettäisiin illalla.

Hän ei jää ihmettelemään, kun esim. pitää saada metsäpäivän rakenteet kuntoon - hän käärii hihat.

Hän on aina valmis ottamaan vastaan koululaisia tai ulkomaisia vierailuryhmiä, vaikka hänen omissa töissäänkin olisi ihan tarpeeksi tekemistä. Hän ymmärtää hyvin työyhteisön kokonaisuuden ja on valmis joustamaan tarvittaessa. Hän ei tuijota liikaa omaan napaan.”

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja saatuja lahjoituksia alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.