Puutavara-autoilu

Moilaspojat: Puolen vuosisadan kuljetussavotta

- Tämä on Moilaspoikien noin 50-vuotisen toiminnan juhlavuosi. Isä-Riston sekä hänen veljiensä puunkuljetus alkoi joko vuonna 1964 tai 1965, selittävät utajärviset Hannu ja Juha Moilanen ja lisäävät, että ensimmäisestä puutavara-autosta ollaan varmoja, sillä se oli Sisu.

Mokopan halli tuli maksamaan noin miljoona euroa. Oman kaluston lisäksi Mokopan asentajat pitävät huolta muidenkin yrittäjien raskaasta kalustosta. Hallissa on vuokralla paikkakunnan katsastustoimisto.

Ikään kuin juhlistaakseen puolivuosisataista toimintaa, Juha ja Hannu Moilanen perustivat huolto- ja korjaamotoimintaan erikoistuneen Mokopa Oy:n (Moilasten konepaja). Yhtiö rakensi Utajärven kirkonkylän kupeeseen näyttävän, noin miljoona euroa maksaneen hallin, jossa Moilasopojatkin ovat vuokralla. Mokopa Oy huoltaa ja korjaa niin Moilaspoikien koneet kuin muidenkin yrittäjien raskaan kaluston. Hiljattain valmistuneessa 900 neliön huoltohallissa on vuokralla myös katsastuskonttori.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.