Ajankohtaista

Kuutio edistää puukauppaa

Toimitusjohtaja Aku Mäkelä, Suomen Puukauppa Oy
Toimitusjohtaja Aku Mäkelä, Suomen Puukauppa Oy

Viime keväänä avattu puukaupan digitaalinen markkinapaikka Kuutio.fi on parantanut puun tarjontaa ja tuonut markkinoille uusia puunmyyjiä. Näin kertovat puumarkkinoiden ostajatahot, joista lähes kaikki käyttävät Kuutiota tarjousten tekemiseen.

Kuution kautta tehtyjen tarjouspyyntöjen määrä on noussut viiteen miljoonaan kuutioon, mikä kertoo sekä myyjien, että ostajien aktivoitumisesta.

-Kuutio.fi on puun myyjien ja ostajien kohtauspaikka, joka on lisännyt puun tarjontaa ja tuonut meille uusia asiakkaita. Kuutio.fi on nostanut metsänomistajien tietoisuutta sähköisistä palveluista sekä madaltanut kynnystä kokeilla uusia tapoja tehdä puukauppaa, UPM:n metsäjohtaja Sauli Brander kertoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Jopa joka kolmas Kuution yksityiskäyttäjä ilmoittaakin olevansa uusi metsänomistaja tai sellainen, joka tekee ensimmäisiä kauppojaan. Kuution avulla metsänomistaja voi tehdä puukauppaa joko palvelusta löytyvien asiantuntijoiden avulla tai jättämällä suoraan tarjouspyynnön haluamalleen ostajaorganisaatiolle.

-Kuutio toimii hyvin ja tehostaa operatiivista toimintaamme, kun pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin. Puu lähtee liikkeelle, kun metsänomistajilla on kanava, jota kautta tavoittaa useita ostajaehdokkaita yhtä aikaa. Kun puun tarjonta paranee, niin kaikki hyötyvät, Versowoodin metsäpäällikkö Jussi Torpo sanoo.

Kuution kautta metsänomistaja tavoittaa noin 95 prosenttia Suomen puunostovolyymista, mikä takaa puulle oikean hinnan. Kuutiossa metsänomistaja voi muutamalla klikkauksella lähettää yhteydenottopyynnön asiantuntijoille tai jättää suoraan tarjouspyynnön lähes kaikille puunostajaorganisaatioille yhtä aikaa.

-Kuution käyttö on yksityisille metsänomistajille maksutonta. Kuutiota kokeilleet ovat omaksuneet palvelun osaksi metsäomaisuuden hoitoa ja siirtyneet palvelun käyttäjiksi, kertoo Kuutiosta vastaava Suomen Puukauppa Oy:n toimitusjohtaja Aku Mäkelä.