Ajankohtaista

Kuution käyttö kasvussa

Toimitusjohtaja Aku Mäkelä, Suomen Puukauppa Oy
Toimitusjohtaja Aku Mäkelä, Suomen Puukauppa Oy

Vuosi sitten aloittanut puukaupan digitaalinen markkinapaikka Kuutio on ottanut paikkansa metsänomistajien, metsänhoitoyhdistysten, puunostajien ja metsäalan palveluita tarjoavien ammattilaisten työkaluna. Kuutioon jätettyjen tarjouspyyntöjen ja tehtyjen kauppojen määrä on viime viikot ollut ennätystasolla ja palvelun käyttö on noussut noin neljännekseen suhteessa Suomessa toteutuneisiin puukauppoihin.

- Kuutiota tarvitaan ja se toimii hyvin sekä metsänomistajien että metsänhoitoyhdistysten työvälineenä. Kannustamme kaikkia ottamaan Kuution käyttöön, MTK:n metsäjohtaja Juha Hakkarainen sanoo. Kymmenet yhdistykset ovat jo aktiivikäyttäjiä, jotka tekevät valtakirjakauppoja ja palvelevat metsänomistajia Kuution kautta.

Etämetsänomistajien Liiton toiminnanjohtaja Rauno Numminen uskoo käyttäjämäärien kasvavan edelleen, etenkin kun Kuution käyttö on yksityisille metsänomistajille maksutonta.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Kuutio on uusi ja helppokäyttöinen palvelu, jolla puukauppa hoituu tehokkaasti. Kolmasosa käyttäjistä on uusia metsänomistajia, ja nuoren polven metsänomistajille digitaalinen palvelu on luonnollinen tapa tehdä kauppaa, Numminen uskoo.

- Kuutio edistää reilua kilpailua ja lisää puukaupan läpinäkyvyyttä ja luotettavuutta, kun sekä myyjät että ostajat hoitavat koko tarjousprosessin Kuution kautta, muistuttaa Metsäteollisuuden metsäjohtaja Tomi Salo.

Sahateollisuuden toimitusjohtaja Kai Merivuori korostaa, että yritykset tarvitsevat lisää puuta ja Kuutio on uusi keino edistää puukauppaa.

- Mitä suurempi joukko metsänomistajia ja puunostajia saadaan aktiivikäyttäjiksi, sitä paremmin kysyntä ja tarjonta saadaan kohtaamaan, hän sanoo.

Tarjouspyyntöjen ja kauppojen määrä vaihtelee viikoittain. Kuutiota käyttää yli 110 organisaatiota, ja noin 95 prosenttia Suomen puunostovolyymista ja merkittävä osa metsänhoitoyhdistyksistä käyttää Kuutiota.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- On hyvä, että puumarkkinaosapuolet ovat yhdessä suosittelemassa Kuution käyttöä, koska digitaalisesta markkinapaikasta hyötyvät kaikki, Kuution kehittämisestä vastaavan Suomen Puukauppa Oy:n toimitusjohtaja Aku Mäkelä kertoo.