Puutavara-autoilu

Yhtiöiden lopetettava yrittäjiltä varastaminen

Kauhajokelainen Matti Kohta­la painoi kolmekymmentä vuotta pitkää päivää ja pyöreitä vuorokausia auton ratissa. Ensin isän kanssa ja sittemmin itsenäisenä yrittäjänä toiminut mies nautti tosissaan pöllinajosta. Neljä vuotta sitten hän pani pisteen puunajolleen. Tietokoneaika ei saanut omiin käsiinsä ja omaan kokemukseensa luottavaa peripohjalaista miestä pauloihinsa – päinvastoin. Uuden ohjauksen myötä nautinto työstä katosi ja pian Matin mitta oli täysi. Taitaville käsille löytyi mielekkäämpää tekemistä puutavara-autojen varustelijana. Valintaansa hän ei ole katunut. - En sekuntiakaan.

Matti Kohtala
Ex-puutavara-autoilija Matti Kohtala rakentaa puuautoja ja tuntee huolta nykyisten puunajajien ahdingosta.

- Puunajo meni tietokoneiden myötä pelkäksi pelleilyksi. Hommaa alkoivat johtaa ja ohjata miehet, joilla ei ollut minkäänlaista kokemusta puunajosta. Sanoin heti, että teittepä haavoittuvan systeemin, homma ei toimi, enkä vieläkään kannastani luovu, vaikka tietojärjestelmät ja ohjelmistot ovat toki kehittyneet, lataa sanavalmis ja omalla laillaan ajatteleva Matti, ilmiselvästi Veikko Huovisen luoman romaanihahmon, Konsta Pylkkäsen – Havukka-Ahon ajattelijan, hengenheimolainen.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.