Puutavara-autoilu

Anssi Alasaari Alucarin johtoon

Maksamaalla puutavara-autojen päällirakenteita valmistavan Alucar Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu. Frej Svartsjö siirtyy uusiin tehtäviin ja tilalle astuu aiemminkin yhtiössä työskennellyt insinööri Anssi Alasaari, 31.

Frej Svartsjö, 33 –vuotias kauppatieteiden maisteri, palaa kuorma-autokaupan pariin. Alucaria parisen vuotta luotsannut Svartsjö aloittaa helmikuun alussa Pohjanmaan Scania-yksikön tulosvastuul­lise­na johtajana eläkkeelle siirtyvän Boers Skogin jälkeen.

Svartsjölle kuorma-autokauppa ei ole askel tuntemattomaan. Ennen Alucarille siirtymistään hän toimi kuorma-autojohta­jana Käyttöauto Oy:ssä ja ennen sitä Hartman Powerilla Vaasassa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Tarjolla on tosi mielenkiintoinen ja haastava työkenttä, toteaa Svartsjö uudesta työstään.

- Orientoituminen uuteen on helppoa. Kenttä on minulle tuttu; tunnen varsin hyvin Scania -organisaation ja tuotteet, ja mikä tärkeintä myös suuren osan asiakaskunnasta vanhastaan.

- Aika Alucarilla on ollut tosi myönteinen kokemus. Työnteko hyvän henkilökunnan kanssa ja lähellä hyviä asiakkaita on opettanut itseänikin paljon. Jätän yhtiön hyvillä mielin ja hyviin käsiin, sanoo Svartsjö.

- Uudeksi toimitusjohtajaksi valittu Anssi Alasaari on juuri oikea mies sille paikalle. Hän on nuori ja tuntee aiemmilta Alu­carin vuo­sil­taan erittäin hyvin niin asiakaskunnan kuin yrityksen henkilöstön ja tuotevalikoiman.

Frej Svartsjö
Frej Svartsjö aloittaa Pohjanmaan Scania -yksikön johtajana helmikuun alussa.

Tutulla konseptilla

Anssi Alasaari siirtyy takaisin Alucariin Wärtsilä Finland Oy:n verstaspäällikön vakanssilta. Sitä ennen hän toimi Alucarilla tuotantopäällikkönä. – Motiivi on tosi korkealla. Tutut työntekijät, tutut asiakkaat ja tutut tuotteet antavat hyvän pohjan uuteen työhön, toteaa Alasaari. – Aivan varmasti firman tutut toimintatavat säilyvät ja töitä tehdään asiakkaan ehdoilla kuten tähänkin saakka. Asiakaskunta haluaa yhä valmiimpia kokonaisuuksia ja niitä meidän on pystyttävä tarjoamaan nopeasti ja joustavasti.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Alucarin tuotanto on kasvanut vauhdilla parin viime vuoden aikana vahvasti vetäneen viennin myötä. Se on suuri haaste tuotannon hyvin tuntevalle uudelle toimitusjohtajallekin.

- Joustava toiminta on toiminnan perusta ja sen pitäminen oikeassa kuosissa on varmasti tärkeimpiä tehtäviäni. Suuri haaste on myös yhtiön uuden laatu- ja ympäristöjärjestelmän sisäänajo niin, että se on yrityksen toimintaa tukeva, hyödyllinen työkalu, eikä jää pelkäksi mapiksi kirjahyllyyn.

Alasaari aloittaa Alucarilla tammikuun puolivälissä.