Puutavara-autoilu

Alucar luottaa alumiiniin

Alucar Oy, puuauto

Alucar Oy:n markkinaosuus Suomen uusista puuautoista oli viime vuonna noin 50 prosenttia. Nyt myynti vahvistuu entisestään, kun Naaran Kuljetushuolto Oy aloitti jälleenmyyjänä Suomen tiheimmällä puuautoilualueella.

Alucar on pohjoismaiden suurin puutavarapäällerakenteiden valmistaja. Korkealaatuisten tuotteiden valmistuksessa käytetään alumiinia ja erikoisteräksiä, jotta päällerakenteet ovat kestäviä ja puutavarayhdistelmän hyötykuorma saadaan mahdollisimman suureksi. Yritys on perustettu vuonna 1984 ja se on ollut alansa pioneeri puutavarapäällerakenteiden kehittämisessä. Nykyään Alucar Oy on osa Extendo-ryhmää ja markkinajohtaja Suomessa. Viime vuonna Suomen uusista puuautoista noin puolet varusteltiin Alucarin päällerakenteilla. Yrityksen liikevaihto 2019 oli 16,4 miljoonaa euroa, se työllistää 55 henkilöä ja tuotteita viedään 30 eri maahan. Kaikkiaan vuoden 2019 aikana päällerakenteita tehtiin 360 kappaletta ja puutavarapankkoja 4100.

Naaran Kuljetushuolto on toiminut jo pitkään Alucarin tuotteiden asentajana, tämä Daf valmistui alkuvuodesta Suomen suurimmalle puutavara-autoilijalle, Kuljetus Villman Oy:lle. Nyt Jyrki Paunonen alkaa myös myydä Alucarin tuotteita omalla alueellaan.

Alumiinia

Alucarin tuotteissa luotetaan alumiiniin, koska se painaa ainoastaan kolmanneksen verrattuna teräkseen. Alumiinilla on myös hyvä korroosion kestävyys oksidoitumisen ansiosta ja anodisointi parantaa sitä edelleen, ollen lisäksi laadukas pintakäsittelymenetelmä. Elastisena materiaalina alumiini mahdollistaa myös profiilien muodot.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Alumiini soveltuu erityisen hyvin puutavara-autojen varusteluun pohjoisissa oloissa, sillä sen lujuus vain kasvaa ilman lämpötilan laskiessa. Alumiini on myös ympäristöystävällinen materiaali, koska sen kierrättäminen on vaivatonta. Maailmalla käytetystä alumiinista peräti 75-80 prosenttia uusiokäytetään.

Alucar käyttää alumiinia apurungoissa, pankoissa ja ohjaamonsuojissa yhdistelmän painon keventämiseksi ja käyttöiän pidentämiseksi. Alucarin online-laskimella autoilijat voivat itse laskea, kuinka paljon enemmän kevyempi puutavara-auto tuottaa. Riittää, kun kenttiin täyttää ajomäärän, kuormien lukumäärän, täyden kuorman ajojen osuuden ja keskimääräisen tulon per kuorma.

Alucarin pankoissa käytetään pulttiliitoksia, sillä ne lisäävät rakenteen joustavuutta ja vaimentavat haitallisia värinävaikutuksia. Pulttiliitokset myös nopeuttavat pankkojen ja apurunkojen kuljetusta sekä helpottavat osien vaihtamista. Hitsausta ei tarvita.

Viime vuoden aikana Maksamaalla tehtiin 140 päällerakenneasennusta. Kaikista toimituksista itse asennetaan noin kolmasosa. Liikevaihdosta 65-70 prosenttia tulee viennistä, Ruotsi ja Venäjä vaihtelevat vuosittain suurimpana vientimaana. Materiaalina Alucar luottaa alumiiniin, joka muuttuu sitä sitkeämmäksi, mitä kylmempi keli on, toisin kuin teräs, joka haurastuu. Alucar myy jonkin verran myös teräspankkoja, niillä yritys tavoittaa heille uutta asiakaskuntaa. Alumiinipankkojen myynnin määrä on hyvin vakaa. Viime vuoden lopulta alkaen Naaran Kuljetushuolto Oy jälleenmyy Alucarin tuotteita Itä-Suomessa, maan vilkkaimmalla puutavara-autojen alueella.

Naaran Kuljetushuollosta Alucarin jälleenmyyjä

Alucar Oy ja Naaran Kuljetushuolto Oy ovat solmineet jälleenmyyntisopimuksen koskien Alucarin tuotteita Itä-Suomessa. Yhteistyö tukee etenkin uusien asiakkaiden hoitoa Suomen vilkkaimmalla puutavara-autojen alueella.

Anssi Alasaari, Julius Närvä, Marcus Peth sekä Katri ja Jyrki Paunonen katsovat yhdessä luottavaisena tulevaan. Naaran Kuljetushuolto Oy tulee jatkossa panostamaan etenkin uusien asiakkuuksien hoitoon Itä-Suomessa, Maksamaalla asioimaan tottuneet voivat jatkossakin olla yhteydessä Närvään ja Pethiin, Alasaari kertoo.

Naaran Kuljetushuolto Oy on tunnettu toimija puutavara-autoilijoiden keskuudessa ja omaa vankan kokemuksen nosturiasennuksista sekä päällerakenteiden ja perävaunujen huollosta. Yrityksen perustaja, Jyrki Paunonen on aloittanut puunajon isänsä yrityksessä heti ajokortin saatuaan. Jo sitä ennen puuautot olivat tulleet tutuiksi kunnossapidon puolella. Huoltoyritys syntyi alkuun osittain sattuman kautta, ja sitä pyöritettiin jonkin aikaa puunajon ohella, kun Paunosella tässä vaiheessa oli jo omakin auto. Huolto työllisti kuitenkin kasvavissa määrin, ja vuonna 2014 tuli lopulta eteen valinnan paikka.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

-Velipoikani jatkoi puunajoa isän jalanjäljissä, mutta minä ja vaimoni Katri keskityimme täysipainoisesti huoltoon ja korjaukseen. Kaikkiaan kokemusta puunajosta ehti kertyä 18 vuotta, Jyrki Paunonen kertyi Metsätrans-lehden haastattelussa joulukuussa 2018.

Naaran Kuljetushuolto on aito perheyritys, jossa paikalla on usein kolmeakin sukupolvea, toimistokoiraa unohtamatta.

Mittavasta puunajokokemuksesta on ollut paljon hyötyä korjaamotoiminnassa. Monesti asiakkaatkin toteavat Paunoselle, että tee se niin kuin tekisit itsellesi. Uuden yhteistyösopimuksen myötä Jyrki Paunonen tulee panostamaan voimakkaasti Alucarin tuotteiden myyntiin. Korjaamon asiakaspalvelusta vastaa Lassi Suihkonen. Myyntiohjelmaan tulevat Alucarin päällerakenteet ja niiden asennukset, sekä niihin liittyvät lisävarusteet ja varaosat.

-Meillä on yhdessä hyvät edellytykset Alucarin päällerakenteiden laadukkaan myynnin ja palvelun kasvattamiseen Itä-Suomessa, toteavat Alucar Oy:n toimitusjohtaja Anssi Alasaari ja Paunonen.

Naaran Kuljetushuolto Oy on tunnettu toimija puutavara-autoilijoiden keskuudessa ja omaa vankan kokemuksen nosturiasennuksista sekä päällerakenteiden ja perävaunujen huollosta.

-Nyt julkistettu jälleenmyyntiyhteistyö on johdonmukainen askel uuden strategiamme toimeenpanossa ja samalla merkittävä tapahtuma koko toimialalle Suomessa. Moni asiakkaistamme toimii nimenomaan Itä-Suomessa, ja haluamme olla lähempänä asiakasta. Naaran Kuljetushuollon toimintatapa mahdollistaa Alucarin tuotteiden korkealaatuisen päällerakentamisen automerkistä riippumatta. Yrityksillä ovat myös yhtenevät arvot, Alasaari jatkaa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Maksamaalla toiminaan tottuneet asiakkaat voivat edelleenkin olla yhteydessä tuttuihin kontakteihin, Julius Närvään ja Marcus Pethiin.

-Naaran Kuljetushuollon tavoitteena on tarjota asiakkaillemme Alucarin tuotteiden lisäksi hyvää ja laadukasta palvelua sekä paras asiakaskokemus koko päällerakennusalalla, Paunonen päättää.

Naaran Kuljetushuollon ja Alucarin yhteistyön tiivistymistä juhlistettiin kakkukahvein tiedotustilaisuuden yhteydessä. Yrityksen kahvipöytä on jo käsite, talon tapoihin kuuluu, että asiakkaat ja henkilökunta viettävät aikaa saman pöydän ääressä. Näin päästään helposti samalle aaltopituudelle, kuin kaikki olisivat samaa sakkia, Katri Paunonen kertoi joulukuussa 2018 Metsätrans-lehden haastattelussa.