Kuljetus

Scania toimittaa yli 100 täyssähkökuorma-autoa Kööpenhaminan kaupungin jäteyhtiö ARC:lle

Scania 25L

Scania toimittaa ainakin 78 täyssähköistä L-sarjan kuorma-autoa Amager kierrätysyhtiölle (ARC) Kööpenhaminan kaupungin jätteenkäsittelyyn. Kauppaan kuuluu lisäksi 23 auton optiohankinta. Kaksi ensimmäistä autoa on jo toimitettu joulukuussa 2021.

Täyssähköiset kuorma-autot, jotka toimivat täysin lähipäästöttömästi, tukevat Tanskan pääkaupunkiseudun tavoitteita päästöttömään ja meluttomaan liikenteeseen. Scanian matalakulkuiset L-sarjan ohjaamot, joissa useimmissa on lisävarusteena uusi city door-oviratkaisu, parantavat kuljettajien työolosuhteita ja ergonomiaa kaupunkiliikenteessä, jossa pysähdyksiä tulee paljon.

Tilaukseen sisältyy 72 jätteenkeräilyautoa (lisäksi 19 auton optio), kuusi umpikoriautoa (neljän auton optio), sekä yksi koukkuvaihtolava-auto (toiselle autolle optio). Ajoneuvoille on myös sovittu Scanian huolto- ja korjaussopimus 8-10 vuoden ajalle.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Meille oli tärkeää, että ajoneuvoihin sisältyvät korkean tason turvallisuusvarusteet, sekä uudet turvallisuusratkaisut. Scania on myös tarjonnut meille laajan koulutuksen ja opetuksen ajoneuvojen ylläpitoon. Lisäksi Scanian kattava huoltoverkosto takaa meille kaluston hyvän käytettävyyden, kertoo ARC:n toimitusjohtaja Jacob Hartvig Simonsen.

- Yksi valintaperusteista oli Scanian “bussiovi” ohjaamon oikealla puolella. Se on suunniteltu kuin lasinen pyöröovi. Oven korkuinen rikkoutumaton lasi avaa kuljettajalle hyvän näkyväisyyden ja ovesta on kuljettajan nopea ja helppo kulkea, kertoo ARC:n sopimusvastaava Per Fischer.

Hiilivapaa jätehuolto ja kierrätys ovat tärkeä osa Kööpenhaminan kunnianhimoista tavoitetta olla mailman ensimmäinen hiilineutraali pääkaupunki vuoteen 2025 mennessä. ARC:n kuuluisa “Amager mäki”-jätteensijoitusalue, jonka huipulla sijaitsee laskettelurinne ja virkistysalue on kaupungin kunnianhimoisen tavoitteen symboli. Se kuvastaa myös ARC:n tavoitetta tehdä alueesta maailman ensimmäinen hiilineutraali jätteenkäsittelyalue.

- Scanian yhteistyö ARC:n kanssa on hieno esimerkki, kuinka toimimme asiakkaan kanssa yhteistyössä. Toimintojen analysointi, ajoneuvojen spesifikaatiot ja toimintaympäristön vaatimukset selvitetään ennen sähköisten ratkaisuiden käyttöönottoa. Hyvä tuote ei pelkästään riitä. On tärkeää työskennellä läheisessä yhteistyössä asiakkaan kanssa kun sähköistymiseen liittyviä haasteita selvitetään ja juuri näin Tanskan tiimi on fantastisesti tehnyt, kertoo Scanian eMobility-toimintojen johtaja Fredrik Allard.

- Kun yhdessä konsultoimme kaikki asiakkaan toiminnot, voimme varmistua, että ratkaisumme palvelee asiakkaan tarpeita.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kaksi ensimmäistä täyssähköistä Scanian L-sarjan autoa on toimitettu jo joulukuussa 2021. Loppuosa toimituksista sijoittuu vuodelle 2022 ja vuoden 2023 ensimmäiselle puoliskolle.