Kuljetus

Suomen ensimmäinen Scanian täyssähköinen kansainvälinen rahtikuljetus on suoritettu

Naantaliin saapui lauantaina 11.2.2023 Suomen ensimmäinen kansainvälinen rahtikuljetus, joka suoritettiin Scanian täyssähkökuorma-autolla. Ahola Transportin suorittama kuljetus saapui Ruotsista, jossa kyydissä olleet tavarat oli lastattu perjantaina. Laivamatkan jälkeen puoliperävaunuyhdistelmä purki kuorman Turkuun ja saapui sen jälkeen uuden kuorman lastaukseen Naantaliin.

Scania täyssähkökuorma-auto, Ahola Transport

Täyssähköisiä kuorma-automalleja on markkinoilla jo useita. Scanian täyssähkömalliston avulla voidaan toteuttaa sopiva alustaratkaisu useaan eri tehtävään. Akkujen riittävä kapasiteetti sekä sähkömoottorin teho takaavat riittävän tehokkuuden sekä kantaman kaupunkiliikenteeseen ja lyhyempiä alueellisia kuljetuksia varten.

- Sähköiset ajoneuvot sopivat erinomaisesti jo useaan eri kuljetustehtävään ja Ahola Transportin ensimmäinen täyssähköinen puoliperävaunuyhdistelmä on tästä erinomainen esimerkki, kertoo Scania Suomi Oy:n sähköisten ratkaisuiden tuotepäällikkö Michael Mannfors.

Ahola Transport on rohkea kuljetusalan edelläkävijä

Suomen ensimmäinen rajan ylittänyt täyssähköinen kuljetus saapui Naantaliin Ahola Transportin puoliperävaunuyhdistelmällä. Ahola Transport on ollut rohkea edelläkävijä useassa eri kehitysprojektissa. Täyssähköisten kuljetusten aloittaminen puoliperävaunuyhdistelmällä kuvastaa Ahola Transportin halua olla edelläkävijä kuljetus- ja logistiikka-alan kehityksessä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Tulevaisuudessa sähköllä ja muilla uusiutuvilla kulkevien kuorma-autojen rooli logistiikkaketjussa tulee kasvamaan räjähdysmäisesti. Aholalle on ollut aina tärkeää olla muutoksen mahdollistaja ja siksi tulemme jatkamaan investointejamme uusiin ja vastuullisempiin vaihtoehtoihin myös tulevaisuudessa, kertoo Ahola Transportin toimitusjohtaja Åke Nyblom.

Sähköistyminen etenee vauhdilla

Scanian 25P on täyssähkömalliston ensimmäinen sarjatuotantomalli. Sen 9-akkuinen versio mahdollistaa noin 250 kilometrin toimintamatkan kuormituksesta riippuen. Sähkömoottori tuottaa 230 kilowatin jatkuvan tehon ja 1 300 Nm:n väännön. Huipputehona moottori tuottaa 295 kW ja 2 200 Nm:n väännön. Scania on jo myös julkaissut alueellisiin kuljetuksiin tarkoitetut raskaammat täyssähkömallit, joiden tuotanto alkaa vuoden 2023 lopulla.

- Teemme Scanialla jatkuvaa tuotekehitystä, jotta voisimme vastata erilaisten kuljetusmuotojen tarpeisiin myös tulevaisuudessa ja ilman Aholan kaltaisia rohkeita toimijoita emme pääsisi näkemään kehitystyömme hedelmää käytännössä, sanoo Scanian Michael Mannfors.

Scania täyssähkökuorma-auto, Ahola Transport